Javor protiv Voždovca započinje sezonu

U novu sezonu, Javor Matis kreće sa „Krova“. U subotu, od 21 čas, Ivanjičani gostuju Voždovcu, sa ciljem da takmičarsku godinu otvore pozitivnim rezultatom.

Da neće biti lako, zna i šef stručnog štaba, Radovan Ćurčić.

„Radili smo preko 35 dana. Svako prvo kolo je teško, očekuje nas utakmica protiv kvalitetne ekipe, koja je prošle sezone igrala u plej-ofu. Imaju svoj stil igre, u svakom trenutku znaju šta hoće i veoma su dobro stučno vođeni. Jedna su od uigranijih ekipa u Super ligi. Verujemo da je novi stručni štab uspeo da usadi svoje ideje ovoj ekipi, koja je ostala tu od prošle godine i da ćemo pokazati šta smo radili tokom priprema. Očekujemo neizvesnu utakmicu, ima i nepoznanica, jer sigurno ni mi ni oni nismo uspeli potpuno da analiziramo protivnika i nove stvari u igri. U svakom slučaju, sa mnogo optimizma idemo u Beograd, očekujem dobru predstavu Javora, a da li će to biti dovoljno za povoljan rezultat, videćemo.“

Kadrovska situacija nije sjajna.

„Kopitović je ušao u trenažni proces, nije bio potpuno spreman tokom celih priprema. Todor Petrović se povredio u jednoj pripremnoj utakmici, a Milošević je povređen i neće biti u kombinaciji za tim.
Na pripremama smo iskoristili priliku da vidimo ko je trenutno najspremniji za utakmicu protiv Voždovca. Mnogo nam je značilo tih pet pripremnih utakmica i nadamo se da će tim koji izađe, sa naše trenerske strane, biti najbolji u ovom trenutku i da ćemo sa te strane pogoditi. Naravno, svaka utakmica nosi nešto novo. Očekujem da igrači Javora daju sve od sebe, što je njihova obaveza, a sve ostalo malo zavisi od nas, a malo od protivnika“, zaključio je Ćurčić.