Javor protiv Radničkog započinje takmičenje u Kupu Srbije

Javor Matis u sredu započinje takmičenje u Kupu Srbije. Rival je kragujevački Radnički, jedan od najboljih timova Prve lige Srbije. Pred ovaj duel javnosti su se obratili Milovan Milović i Anes Rušević.

Milovan Milović se podsetio rezultata Javor Matisa u Kupu iz prethodnih godina i istakao da ekipa ide na pobedu i prolazak u narednu rundu takmičenja.

„Kup je takmičenje u kojem svi u klubu mogu mnogo da dobiju. Očekuje nas ekipa koja je hit Prve lige Srbije i veliki klub, sa dobrim, superligaškim igračima. Spomenuću samo Tomića, Mirića, Kovačevića, našeg bivšeg igrača, Nikodijevića, Varjačića… Iskusna su i takmičarska ekpa, a o njihovom kvalitetu govore i rezultati u prvenstvu, gde imaju sve pobede i jedan remi, u derbiju protiv Kabela. Uradili smo analizu Radničkog, videli smo njihove mane i slabosti, ali sigurno su ekipa koju nećemo potceniti, bez obzira na to što dolaze iz tog ranga takmičenja. Oni sigurno vide svoju šansu za dobar rezultat, a mi želimo da pobedimo i bar u Kupu prekinemo seriju slabih rezultata. 

Kroz istoriju smo najveće uspehe postigli u Kupu, 2013. polufinale i 2016. finale. Nakon tih utakmica dosta su dobili i sami igrači i klub. Mnogi fudbaleri su nakon tih rezultata otišli u veće klubove i te generacije ostaće urezane u istoriju kluba. Želimo da prođemo dalje, jer je Kup takmičenje u kojem sa dve-tri dobre utakmice može da se stigne do završnice i na taj način afirmiše klub. Što se tiče naše ekipe, imamo još treninga do srede, a na teren će izaći sastav koji je spreman da pobedi i to će biti značajno i zbog mira u kući.“

Napadač Anes Rušević istakao je da se nada da će ekipa opravdati očekivanja protiv Radničkog.

„To je fudbal, treba biti spreman i na poraz i na pobedu. Treba podići glavu i ići dalje. Mi smo se već uzdigli, jer u ekipi vladaju dobra atmosfera i drugarstvo. Uvažavamo Radnički, ali se nadam da ćemo opravdati očekivanja. Nadamo se da ćemo to učiniti i zbog nas i zbog mira u kući.“

Utakmica se igra u sredu, sa početkom od 18 časova.