Javor poveo pa stao, Pazarci preokretom prekinuli devetogodišnji post

Javor Matis poražen je u 18. kolu Mozzart Bet Super lige Srbije od Novog Pazara, rezultatom 2:1 (0:1). Mada su poveli, autogolom Pešukića, Ivanjičani su u drugom delu susreta prepustili Pazarcima inicijativu i kontrolu nad utakmicom, što su domaći fudbaleri iskoristili i preokrenuli u prvih desetak minuta nastavka, preko Majdevca i Joksimovića.

Dobro je delovao Javor u prvom delu susreta, postigao pomenuti pogodak, nakon udarca Obradovića i nespretne reakcije Pešukića, ali i propustio dobru priliku da duplira prednost, preko Kempbela. S druge strane, domaći fudbaleri su zapretili samo dva puta iz daljine, ali je Vulić bio siguran. Zatvorili su u finišu prilaze svovm golu igrači Mladena Dodića i na pauzu otišli sa zasluženom prednošću.

Ipak, na startu drugog dela potpuno druga slika. Iskoristili su Pazarci svoje najjače oružje – prekide i centaršuteve i stigli do potpunog preokreta za nepunih deset minuta. Prvo je sa gotovo 16 metara Majdevac glavom savladao Vulića, da bi potom Joksimović sa prve stative pogodio dalji ugao i kompletirao preokret domaćih. Nije Javor uspevao ni u nastavku da zapreti Pazarcima, koji su napadali i pored vođstva i u nekoliko navrata ozbiljno ugrozili Ivanjičane. Jedana takav napad dogodio se i u 85. minutu, kada je Majdevac postigao svoj drugi gol i rešio sve dileme.

Javor polusezonu završava utakmicom protiv Napretka u Ivanjici, narednog vikenda.