U 1/16 finala Kupa Srbije, Javor Matis je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio protiv IMT-a, na „Krovu“, i time izborio plasman u narednu rundu takmičenja.

U ne preterano uzbudljivoj utakmici, najupečatljiviji trenuci desili su se u 66. i 85. minutu. Prvo je, na asistenciju Selenića, Petar Gigić pogodio za vođstvo Javora, da bi devetnaest minuta kasnije Luković sa bele tačke izjednačio i odveo meč do penala. Tamo su sigurniji bili fudbaleri Javor Matisa, koji su pogodili sva četiri puta (Gojković, Milošević, Adamović, Selenić), dok  su fudbaleri IMT-a bili precizni samo dvaput (Luković i Kijevčanin). Glišićev udarac zaustavio je golman Raičević, dok je Kodžić šutirao preko gola.

Oba tima izašla su na teren u znatno izmenjenim sastavima u odnosu na poslednje prvenstvene utakmice, pa su pojedini fudbaleri sa manjom minutažom ove jeseni imali priliku da se dokažu svojim trenerima i nametnu za nastavak šampionata.

Isti timovi sastaće se u Ivanjici, u decembru, u prvenstvenom duelu.

KUP SRBIJE, 1/16 FINALA

IMT – JAVOR MATIS 1:1 (2:4 penalima)

TC Stadion

Sudija: Milan Ilić

Strelci: 

IMT (4-2-3-1): Vukmirović, Glišić, Delević, Savić, Džinović, Ajdinović (od 65. Kodžić), Krstić (od 65. Luković), Radočaj, Čarapić (od 59. Ćirković), Stamenić (od 46. Kijevčanin), Luković

JAVOR MATIS (4-3-3): Raičević, Ilić, Kopitović (od 65. Skoko), Obradović, Milošević, Bubakari, Adamović, Petrović (od 75. Gojković), Tanko (od 46. Selenić), Gigić (od 82. Bajere), Bosić (od 82. Miletić).