Javor nakon jedanaesteraca eliminisan iz Kupa Srbije

Ekipa Vojvodine je četvrtfinalista Kupa Srbije. Nakon veoma neizvesne utakmice u Ivanjici, Novosađani su nakon jedanaesteraca eliminisali Javor Matis. Domaći tim je vodio, golom Odite, ali su gosti preko Vukadinovića u samom finišu izjednačili. Do kraja više nije bilo pogodaka, pa se prešlo na izvođenje penala, u kojem su gosti bili precizniji i overili kartu za narednu rundu takmičenja.

Kao što se i očekivalo, gostujući tim je u prvom delu utakmice više imao loptu u svom posedu, ali ekipa Slavoljuba Đorđevića nije uspevala ozbiljnije da ugrozi rivala. Svega dva udarca ka golu, od kojih nijedan nije ozbiljnije nije ugrozio Babića, bilo je sve što su Novosađani uradili u prvih 45 minuta igre. Na drugoj strani, Javor je svesno prepustio inicijativu gostima, pretio iz tranzicije, a najopasniji su bili pokušaj Momčilovića iz slobodnog udarca, te neprecizan udarac Zvekanova iz dobre pozicije. Ipak, na pauzu se otišlo sa rezultatom 0:0.

Drugi deo igre počeo je u istom ritmu, da bi navijače, kojih je po izuzetno vetrovitom i hladnom vremenu bilo oko 500, oduševio Obiora Odita, koji je u 59. minutu odlično skočio nakon jednog prekida i glavom savladao Vukliša. Bio je to znak za gostujuće fudbalere da svim silama krenu ka golu Siniše Babića, dok je Javor svoju šansu čekao iz kontre. Propustili su nekoliko solidnih prilika gosti, a u dva navrata u svega nekoliko sekundi, igrači Javora su na liniji svog gola sprečavali loptu da završi u mreži. Ekipa Milovana Milovića pretila je iz kontri, ali nije bilo snage i koncentracije u završnici da se prednost duplira i utakmica praktično reči.

U samom finišu, rezervista Vukadinović sjajno je skočio u šesnaestercu Javora i dobrim udarcem glavom savladao Babića. Igrao se 82. minut, te je bilo sve izvesnije da će ivanjička publika gledati jedanaesterce. Do kraja meča nije bilo uzbuđenja, pa je upravo to i bio epilog ovog duela.

Sa „kreča“ su precizniji bili igrači Vojvodine i slavili sa 4:1. Vođstvo svom timu doneo je Zukić, a prvi penal za Javor Matis promašio Momčilović. U drugoj seriji precizni su bili Nešković i Eliomar, da bi u trećoj Vukadinović pogodio za Vojvodinu, a Dimitrijević promašio na drugoj strani. Odlučujući udarac uputio je Čović i odveo svoj tim u četvrtfinale.

Javor Matis polusezonu završava gostovanjima Mačvi i Loznici, u pokušaju da se dodatno približi vrhu tabele u Prvoj ligi Srbije i napravi dobru poziciju za prolećni deo šampionata. Mada je ritam u poslednjih nekoliko nedelja veoma intenzivan, nema sumnje da će ekipi partija protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u Srbiji uliti dodatnu dozu samopouzdanja za preostale borbe u prvenstvu.

Kup Srbije, 1/8 finala

JAVOR MATIS – VOJVODINA 1:1 (0:0)
penalima 1:4

Stadion kraj Moravice
Gledalaca: 500

Sudija: Milan Mitić
Žuti kartoni: Nikolić, Jevremović, Balabanović (Javor), Kovačević, Čović (Vojvodina)

Strelci: Odita u 59. za Javor Matis, Vukadinović u 82. minutu za Vojvodinu
Penali: Eliomar za Javor, Zukić, Nešković, Vukadinović, Čović za Vojvodinu

JAVOR MATIS: Babić, Nikolić (od 90. Balabanović), Jevremović, Petrović, Momčilović, Lakić Pešić, Zvekanov (od 83. Eliomar), Maričić (od 90. Vico), Ivelja (od 90. Dimitrijević), Luković, Odita (od 65. Odita)

VOJVODINA: Vukliš, Jeličić, Devetak, Kovačević, Maksimović (od 76. Vukadinović), Kopitović, Busnić, Simić (od 88. Nešković), Bastajić, Zukić, Čović