Javor na krilima mladosti do pobede u prvoj pripremnoj utakmici

Fudbaleri Javor Matisa zabeležili su trijumf u prvoj prijateljskoj utakmici, u sklopu priprema za novu sezonu. Na Zlatiboru je savladana ekipa protiv koje je Javor nedavno igrao u domaćem šampionatu, novosadski Proleter. Rezultat je bio 2:1.

Iako su Novosađani poveli, golom Bacanovića u 9. minutu, naša ekipa je u drugom poluvremenu uspela da dođe do preokreta, najviše zahvaljujući Nenadu Seviću, koji je postigao oba pogotka, u 69. i 79. minutu utakmice.

Stručni štab je iskoristio ovaj meč da pruži priliku velikom broju fudbalera i isproba određene taktičke zamisli. Pored standardnih fudbalera iz proteklog perioda, šansu je dobilo nekoliko igrača iz omladinske škole, kao i nekolicina momaka koji su na probi i pokušavaju da se izbore za mesto u timu.

Prvih 45 minuta odigrali su Lazović, Maričić, Jevremović, Pavišić, Otašević, Radivojević, Piščević, Mladenović, Nikolić, Luković i Tanko. U drugom delu, zaigrali su Babić, Mijailović, Ćurčić, Tričković, Rogač, Ristić, Basarić, Zvekanov, Pavlović, Sević i Jelić.

Mladi fudbaleri koji su dobili priliku u drugom delu utakmice bili su izuzetno motivisani i svojom partijom i zalaganjem inicirali preokret, za konačnih 2:1.

Javor će u preostalih 15 dana, koliko je ostalo do početka prvenstva, odigrati još nekoliko utakmica i Ivanjici i na Zlatiboru.