Javor Matis remizirao protiv Voždovca i ispao iz Linglong Super lige Srbije

Fudbaleri Javor Matisa odigrali su nerešeno na gostovanju Voždovcu i nisu uspeli da sačuvaju superligaški status. Naredne sezone, naša ekipa takmičiće se u Prvoj ligi Srbije. Pored Javora, Super ligu napustili su Rad, Inđija, Bačka, Mačva i Zlatibor.

Pred 38. kolo, prvo koje je Javor u ovoj sezoni dočekao u zoni ispadanja, situacija je bila jasna – ekipa Igora Bondžulića morala je da osvoji tri boda protiv Voždovca (koji je takođe bio ugrožen), ali i čeka remi ili poraz bar jedne od tri ekipe iznad sebe – niškog Radničkog, Rada ili Novog Pazara. Nažalost, mada su se tokom svih 90 minuta pratila zbivanja i na ostalim terenima, Javor i Voždovac su remizirali, pa naša ekipa nije ispunila prvi uslov koji joj je davao bilo kakvu nadu za opstanak – pobeda na „Krovu“.

Na konferenciji za medije pre utakmice trener Bondžulić i vezista Maričić istakli su da su svi u ekipi svesni da su šanse za opstanak minimalne, ali da će ekipa dati sve od sebe i boriti se za njega do poslednjeg trenutka. Ipak, bez napadača Ilića, te Jevremovića i Maričića, koji su utakmicu počeli na klupi, svesni teške situacije u kojoj se nalaze, igrači Javora nisu uspeli da slome otpor Voždovca, mada je u makar jednoj situaciji lopta mogla da završi u mreži „Zmajeva“. Posebno će ekipa iz Ivanjice žaliti zbog pokušaja Lukovića, koji je zaustavila prečka. Na kraju, remijem su bili zadovoljniji domaći, koji su strepeli do poslednjeg sekunda utakmice u Subotici, ali su na kraju slavili opstanak u ligi.

Javor je sezonu završio na 16. mestu, mada je do poslednjeg kola bio iznad opasne zone. Sakupili su naši momci 46 bodova, pobedili 12 puta, 10 puta remizirali, a u 16 navrata su poraženi. Postigli su 45, a primili 53 gola. Najbolji strelci ekipe su Luković sa 16 i ilić sa 9 golova.

Poslednji duel u sezoni Javor je odigrao u sastavu: Lazović, Nikolić, Tričković (Jevremović), Jevtić, Pavišić, Ostojić, Dukure, Balabanović (Zvekanov), Luković, Tanko, Rušević (Maričić).