Javor Matis protiv Radnika do treće prvenstvene pobede

Fudbaleri Javor Matisa zabeležili su protiv Radnika drugi trijumf u nizu, a ukupno treći u sezoni. Protiv ekipe kojoj u prošloj sezoni nisu zatresli mrežu, Ivanjičani su rano poveli sa 2:0, primili pogodak, ali su do kraja utakmice uspeli da sačuvaju prednost i zabeleže vredan trijumf.

Trener Bondžulić odlučio se za određene korekcije u sastavu, u odnosu na utakmicu u Novom Pazaru, pa su utakmicu počeli Lazović, Maričić, Jevremović, Pavišić, Jevtić, Piščević, Zvekanov, Mladenović, Nikolić, Šćepanović i Luković.

Javor je znatno bolje otvorio utakmicu i već u 7. minutu došao do prilike za pogodak. Šćepanović je iskosa sa leve strane zakoračio u kazneni prostor, taman toliko da kontakt sa protivničkim fudbalerom bude unutar šesnaesterca, a sudija Široki nije imao dilemu i pokazao je na belu tačku.

Luka Luković je šutirao snažno, lopta je okrznula prečku i završila u mreži.

U narednih 15-ak minuta, ponovo je Luković bio najveća pretnja gostima. Prvo je u 15. minutu iz teške situacije silovito šutirao, ali je stativa spaslila Radnik, da bi u 21. njegov udarac odbranio golman Kostić. Ipak, u 23. minutu Javor je poveo sa 2:0.

Luković je fauliran na 20-ak metara od gola, Maričić, Jevremović i Mladenović su bili kod lopte, a zatim odigrali uigranu akciju, za Maričića, koji je udarcem sa distance iznenadio Kostića i poslao loptu u mrežu.

Nakon toga, shvatili su Surduličani da moraju krenuti mnogo agilnije ka golu Javora, ukoliko žele da dođu do prilike da smanje zaostatak, a to je rezultiralo i uzbuđenjima pred golom Javora. U 28. minutu, Spasić se našao u velikoj prilici, ali je Lazović sjajno intervenisao. Ipak, u 30. minutu nije uspeo.

Gosti su iskoristili lošu reakciju igrača Javora, kroz sredinu došli do gola našeg tima, a dobru akciju pogotkom je krunisao Spasić.

U 40. minutu, Jović je sjajno šutirao sa 30-ak metara, ali je Lazović izvrsno intervenisao i poslao loptu u korner. Bilo je to sve u prvih 45 minuta.

U drugom delu igre, uglavnom smo gledali udarce iz daljine. Lazovića je pokušao da ugrozi Makarić, dok su na drugoj strani iz daljine šutirali Piščević, Maričić, Luković… ali nijedan od tih udaraca nije išao u okvir gola. U 81. minutu, nakon kornera za Javor, usledila je kontra gostiju, koju je završio Spasić, ali je Lazović odlično intervenisao. Samo dva minuta kasnije, Bogdanovski je šutirao glavom, ali je golman Javora ponovo spasio svoj tim. Do kraja, Radnik je napadao, bilo je i dosta duela i tenzije na terenu, ali promene rezultata nije bilo.

Javor je stigao do trećeg trijumfa u prvenstvu i 9 bodova u prvih pet utakmica. Naredni duel naš tim igra u petak, protiv Inđije.

5. kolo Linglong Super lige

JAVOR MATIS – RADNIK 2:1 (2:1)

Stadion Javora 
Bez prisustva publike
Sudija: Široki
Žuti kartoni: Luković, Jevtić, Mladenović (Javor Matis), Đorđević, Mitošević (Radnik)

Strelci: Luković u 7. i Maričić u 23. za Javor Matis, a Spasić u 28. minutu za Radnik

JAVOR MATIS: Lazović, Maričić, Jevremović, Jevtić, Pavišić, Piščević, Zvekanov (od 86. Otašević), Mladenović (od 70. Sević), Šćepanović (od 80. Radivojević), Nikolić (od 70. Tanko (od 86. Rušević)), Luković (Rušević)

RADNIK: Kostić, Đorđević, Stevanović, Jokić (od 70. Stojanović), Kričak, Jović (od 70. Dimitrić), Mitošević, Lukić (od 46. Bogdanovski), Pavlov (od 73. Stamenković), Spasić (od 87. Danoski), Makarić