Javor Matis počeo pripreme uz nekoliko promena u igračkom kadru, cilj je opstanak u ligi

Fudbaleri Javor Matisa započeli su osmog dana januara pripreme za drugi deo sezone. Predsednik kluba, Dragomir Lazović, obratio se medijima i ekipi, a svoje viđenje nastavka prvenstva javnosti je predstavio i šef stručnog štaba, Igor Bondžulić.

Što se tiče kadrovske situacije, desile su se određene promene. Pored Vladimira Otaševića i Nemanje Mladenovića, sa kojima se klub rastao još pre kraja kalendarske godine, Javor su napustili Bojan Mijailović i Kristijan Župić, dok je Nedeljko Piščević pred značajnim transferom u redove šampiona Letonije, Rigu. Novi fudbaler Javora je već 15-ak dana Nemanja Vico, dok je iz Kolubare stigao golman Boris Velimirović. Očekuje se finalizacija pregovora sa još nekoliko igrača.

Trener Bondžulić izneo je svoja očekivanja pred nastavak sezone.

„Želim svim ljubiteljima fudbala da čestitam novogodišnje i božićne praznike i poželim uspešnu godinu. Nadam se da ćemo pre svega biti zdravi i prevazići probleme sa virusom iz prethodnog perioda. Što se tiče drugog dela sezone, naš cilj je da ostanemo u ligi i mislim da i kao ekipa i kao klub i kao grad zaslužujemo da i naredne godine budemo u superligaškoj konkurenciji. Znamo svi da nas čeka jako težak posao. Prolećni deo prvenstva je dug. Čeka nas 19 utakmica i očekujemo veliku borbu. Nijedna ekipa nije odustala od borbe za opstanak, ali mislim da imamo kvalitet i da ćemo se dobro pripremiti i uz pomoć svih struktura kluba ostvariti cilj.“

Šef stručnog štaba osvrnuo se na kadrovsku situaciju i promene.

„Javor je izuzetno afirmativan klub. Tokom godinu i po dana koliko sam ja tu mnogo igrača je prošlo kroz klub i zaista se mnogo igrača afirmisalo ovde i pronašlo inostrane angažmane. Cirkulacija igrača je velika, neprestano odlaze i dolaze novi. Ono što je sigurno je da se moramo adekvatno pojačati. Evidentno je da će nas kapiten Piščević napustiti. To je igrač koji je dosta bitan za našu igru i očekujem da ćemo kao klub odgovoriti na pravi način u ovom prelaznom roku, dovesti adekvatna pojačanja i uspeti da ostvarimo sportske ciljeve, ali i afirmišemo nove fudbalere.

Javor će pripreme obaviti u Kosjeriću, gde će odigrati četiri prijateljske utakmice. Prvenstvo se nastavlja 6. februara.