Javor Matis i Rostov Veliki prijateljskim duelom doprineli saradnji svojih gradova

Poslednjih dana jula u Ivanjici je boravila delegacija ruskog grada Rostov Veliki. Dva grada pobratimila su se 2015. godine i otada ostvarila saradnju u različitim sferama, uz nekoliko poseta jednih drugima. Ove godine, delegacija zvaničnika iz Rusije posetila je Ivanjicu, a jedan deo programa realizovan je na fudbalskom terenu.

U ponedeljak, prvog dana posete Rusa Ivanjici, održana je konferencija za medije, kojoj su prisustvovali sportski direktor Javora, Marko Božović i trener Rostova Velikog, Mihail Vlasičev.

Predstavnici klubova istakli su da im je veliko zadovoljstvo što kroz sportski deo mogu da doprinesu održavanju dobrih odnosa dva grada i bratskih naroda, srpskog i ruskog. Za utorak je najavljen prijateljski duel između mladog tima Javora i ruske ekipe, a gosti su dobili i prigodne poklone.

Utakmica je protekla u prijateljskom duhu. Javor je znatno bolje otvorio utakmicu i stigao do osetne prednosti, ali su Rusi u nastavku uspeli da se vrate u meč, koji je na kraju završen prijateljskim rezultatom – 4:4.