Triglav – Javor Matis 1-3 (0-1)

Strelci: 61’(P) Gajić (Triglav), 40’Sević, 47’Kolaković, 65’I.Marković (Javor Matis)

Stadion ‘’Novigrad’’ Umag, gledalaca 50

Sudija: Saša Kaplar

NK TRIGLAV Kranj: Ćuranović, Kerziu, Mlakar, Kumer, Alič, Udovič, Križaj, Tijanić, Crnov, Žurga, Potelj. (Igrali su još: Čadež, Erzon, Gajić, Suraka)

FK JAVOR MATIS Ivanjica: Jevrić, Dolmagić, Anđelković, Amanović, Josović, Cuckić, Kuveljić, Maričić, Krnić, Bačanin, Sević. (Igrali su još: Jeveričić, Đerić, Marinković, Kolaković, Basarić, Milovanović, Cvetković, Piščević, Jelić, I.Marković, Petković)

U drugoj kontrolnoj utakmici Javor Matis je potpuno zasluženo pobedio slovenačkog prvoligaša. I ako je svo vreme padala kiša to nije sprečilo da se odigra jedna dobra utakmica na terenu sa veštačkom travom u Novigradu.

Od prvog minuta smenjivali su se napadi obe ekipe. Golmani su imali pune ruke posla I imali po par sjajnih odbrana. U 40 minutu nakon sjajne kontre Krnića I Dolmagića, Sević je doveo Javor u vođstvo.

U 47 minutu bilo je 2-0. Cvetković je izveo Slobodan udarac a Kolaković odlično postavljen smešta loptu u mrežu. Triglav je u 61 minutu smanjio rezultat iz penala, dok je Ivan Marković u 65 minutu nakon asistencije Milovanovića postavio konačan rezultat 3-1. Imao je Marković još jednu šansu da poveća prednost belih ali je njegov udarac ka praznoj mreži zaustavio odbrambeni igrač Triglava.