Javor ispratio Raška u zasluženu penziju

U prostorijama fudbalskog kluba Javor Matis priređen je koktel u čast Raška Nešovanovića, doajena novinarstva u gradu kraj Moravice, čiji su tekstovi decenijama upoznavali čitaoce, širom Jugoslavije i Srbije, sa dešavanjima u Ivanjici. Nešovanović je odlučio da završi bogatu karijeru, tokom koje je imao široku sferu interesovanja i delovanja, ali je najviše vremena i energije posvetio sportu i fudbalskom klubu Javor.

Prvi tekst, posvećen fudbalskom simbolu Ivanjice, napisao je davne 1969. godine, nakon čega ih je iz njegovog pera, do početka ove godine, proizašao četvorocifren broj. Pisao je za brojne lokalne medije, ali i za Užičke vesti, Čačanski glas, Ekspres politiku, Večernje novosti, Tempo, Sport, dok je poslednje izazove imao u Sportskom žurnalu. Godinama je komentarisao sportske događaje i na ivanjičkom radiju i televizijama.

Autentični novinar zahvalio se klubu na lepom ispraćaju, a predstavnici Javora uručili su mu simbolične poklone – monografiju, dres i loptu sa potpisima svih prvotimaca i članovima stručnog štaba.