Javor gostuje Voždovcu

Javor Matis gostuje Voždovcu, u 28. kolu Mozzart Bet Super lige. Zanimljivo je da su dva tima u poslednjih pet utakmica (četiri u ligi i jednoj u kupu) samo jednom igrali na „Krovu“, i to u čuvenom meču iz 2021, kada se igrao direktan duel za opstanak u ligi. Nažalost, rezultat 0:0 više je odgovarao domaćima.

U tih poslednjih pet mečeva, Voždovac ima dva trijumfa, Javor jedan, dok su dva duela završena remijem, od čega jedan u kupu, pa su Voždovčani slavili nakon penala.

Jesenas je bilo 2:0 za rivala, a pobedu u Ivanjici potpisali su Mijailović i Pantović.

Javor će imati priliku i da sruši tradiciju ovog popodneva i slavi na „Krovu“ nakon sedam godina, kada je Bjedov sa dva gola doneo trijumf (2:0).

Voždovac će igrati rasterećeno, jer je praktično obezbedio plej-of i 7. mesto, sem ako se ne desi pravo čudo u narednih sedam dana, ali je to u domenu teorije. Potencijalni niz dobrih rezultata doneo bi im i san o 5. mestu i borbi za evropska takmičenja.

Javor i dalje ima matematičke šanse za plej-of, ali mu trebaju sve tri pobede do kraja, uz poklapanje brojnih rezultata, pa je realno da protiv Voždovca, Čukaričkog i Radničkog u Nišu cilj bude sakupljanje što većeg broja bodova pred razigravanje.

Dodićeva ekipa pobedom bi se udaljila od najugroženijih ekipa, dve Mladosti i Radnika.

Utakmica se igra u subotu, od 16 časova.