Javor gostuje u Šapcu

Fudbaleri Javor Matisa gostuju u Šapcu, ekipi Mačve, u 21. kolu Prve lige Srbije. Mada je ovo na papiru poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva, Ivanjičane do pauze čeka i utakmica protiv Loznice, koja je pre nekoliko odložena zbog vremenskih neprilika.

Javor je u usponu forme, a ekipa ne zna za poraz već sedam utakmica u prvenstvu, dok je u međuvremenu odigrala i odličan meč protiv Vojvodine u Kupu, završen remijem (1:1), ali i rešen nakon jedanaesteraca u korist Novosađana. Ukupno, od poslednjih 15 utakmica u svim takmičenjima od početka septembra, Javor je poražen samo jednom, ukoliko gledamo samo rezultate tokom 90 minuta igre. Jedan od trijumfa u tom periodu bio je upravo onaj protiv Mačve, u Kupu Srbije, pre mesec i po dana (2:1).

Na drugoj strani, Šapčani su se konačno radovali u prethodnom kolu, nakon pobede protiv Rada, ali su pre toga imali seriju od čak 7 utakmica bez pobede. Ono što donekle nagoveštava kakva nas utakmica očekuje u Šapcu jeste podatak da je od poslednjih 11 utakmica samo na jednoj viđeno više od dva gola (upravo protiv Javora u Ivanjici), od čega je u sedam zabeležena ili minimalna pobeda ili utakmica bez golova.

Mačva bi se eventualnom pobedom izjednačila sa ekipom Javora, uz utakmicu više, dok bi Javor trijumfom stekao uslove da pobedom protiv Loznice pretekne Mladost na drugoj poziciji i približi se lideru Inđiji na četiri boda zaostatka.

Utakmica se igra u ponedeljak, 6. decembra. Počinje u 15 časova.