Javor gostuje Spartaku

U drugom kolu plej-auta, a 32. kolu šampionata, Javor Matis gostuje u Subotici, ekipi Spartaka. Iako je u boljoj poziciji na tabeli, Ivanjičane očekuje veliki izazov, protiv ekipe koja ima izuzetno kvalitetan i iskusan sastav, ali se trenutno nalazi na pretposlednjoj poziciji na tabeli. Javor je pre dva meseca savladao u Ivanjici ekipu Spartaka (1:0), a sa poslednja dva gostovanja iz Subotice doneo je četiri boda (2:2 ove sezone, 2:0 u sezoni 2020/21), što može biti dobar znak.

Trener, Mladen Dodić, očekuje veliku borbu do poslednjeg kola i mislim da će detalji odlučivati, potencirajući pri tome imperativ rezultata.

„Penal uvek može da se promaši i ne mora biti posledica pritiska. Zadovoljan sam prethodnom utakmicom, zbog taktičke discipline i šansi do kojih smo došli kroz igru. To je nešto što me raduje i što mora da nas krasi do poslednjeg kola i što nas je krasila u prethodnom periodu. Čeka nas još jedna u nizu utakmica od presudnog značaja, za obe ekipe. Domaćin je izgubio u Kruševcu, ali zbog kartona i povreda nisu bili kompletni. Protiv nas će verovatno biti u najjačem sastavu. Kod nas zbog kartona neće biti Dukurea i Obradovića, ali to ne menja naše ambicije, jer me raduje odnos igrača koji ulaze sa klupe i trening ekipe koja nije počela utakmicu. Na toj radnoj atmosferi gajim naš optimizan, za sve utakmice do kraja. Kada timski, taktički odgovorno odigramo, u službi rezultata, možemo da pokažemo sav kvalitet i dođemo do pozitivnog rezultata. Spartak ima dosta individualnog kvaliteta, lepše igraju nego što to rezultati pokazuju. Naravno da cenim rad kolege, kojij je iskusan i forsira takvu igru, ali u ovoj situaciji je sve podređeno rezultatu, svaka lopta je bitna i detalji odlučuju. U prošloj utakmici je penal došao u fokus, ali to su detalji koji mogu da naprave razliku i očekujem da za njih budemo spremni.“

Miloš Adamović smatra da je motivisaniji kada igra pod pritiskom i posebno apostrofira znanje i iskustvo trenera Spartaka.

„Veliki je pritisak, ali zato se igra fudbal. Meni je uživanje da igram utakmicu koja nešto odlučuje. Zbog toga i publika dolazi na stadion. Igrao sam ih mnogo u karijeri i volim da igram te utakmice i što se mene tiče voleo bih da igram stalno pod pritiskom. Spartak je odlična ekipa, vođena odličnim trenerom, sa kojim sam sarađivao dva puta kroz karijeru i mislim da je pravi i iskusan trener, koji poznaje prilike u srpskom fudbalu i moramo se dobro pripremiti za ovu utakmicu.“

Utakmica se igra u četvrtak i počinje u 14 časova i 30 minuta.