Nakon sjajnih 18 meseci provedenih u Ivanjici i dresu Javor Matisa, Ivan Marković promenio je klub. Sjajni dvadesetsedmogodišnji napadač karijeru će nastaviti u marokanskom Šababu.

Nekadašnji fudbaler Rada, Banata, Novog Pazara, lučanske Mladosti, Rudara iz Pljevalja… u Javor Matis stigao je u zimskom prelaznom roku, tokom sezone 2017/18. U prvoj polusezoni, u kojoj je naš klub ispao u niži rang takmičenja, Marković je postigao 2 pogotka, da bi se pred narednu izborio za mesto startnog napadača. I fudbalski je eksplodirao!

Na 35 utakmica postigao je čak 29 golova i 8 puta asistirao saigračima, učestvujući na taj način direktno u čak 37 pogodaka Javora. U toj sjajnoj sezoni bio je efikasniji deo, sada već čuvenog, tandema Marković – Petković, koji je postigao 50 golova u Prvoj ligi Srbije i odigrao presudnu ulogu u povratku našeg kluba u elitni rang takmičenja.

Takve igre nisu prošle nezapaženo, pa je Marković bio na meti brojnih klubova, što je izazvalo i razne spekulacije vezane za nastavak njegove karijere. Ipak, početak septembra doneo je epilog, a to je odlazak odličnog centarfora u Maroko.

Srećno, Ivane!