Javor Matis- Rudar  1-2 (1-1)

Strelci: 13’Eliomar Silva(Javor Matis) 42’ Noma, 55’Božović( Rudar)

Stadion Kraj Moravice, gledalca 150

Sudija: Milorad Milićević

Žuti karzoni: Švonja (Javor Matis)

Javor Matis Ivanjica: Đogatović, Gajić, Miletić, Milović, Crnomarković, Đokić, Stojaković, Docić, Eliomar, Gafurov, Dražić. Igrali su još: Glintić, Vujović, Bjelanović, Švonja, Tuchukwu, Ratković, Zečević.

Rudar Pljevlja: Radanović, Alić, Radišić, Živković, Nestorović, Kaluđerović, Reljić, Noma, Ivanović, Jovanović, Marković. Igralis u još: Radunović, Gačević, Peličić, Božović, Vuković, Golubović.

16PRjavrud-2U prijateljskoj medjunarodnoj utakmici koja je odigrana u Ivanjici po veoma lošem vremenu, gostujuća ekipa Rudara iz Pjevalja savladala je Javor Matis rezultatom 2-1.

16PRjavrud-6116PRjavrud-62U prvom poluvremenu šef struke Ivanjičana, Mladen Dodić,  izveo je najbolju postavu na teren i može se reći da je u tom periodu dominica domaćina bila evedinetna. Publika je mogla da vidi dva gola.

16PRjavrud-3Poveo je Javor Matis preko Brazilca Silve. Odlična akcija koju je predvodio sjani Miletić, nakon lepog dododavanja sa Dražićem, uspeo je da nabaci uoptrebljivu loptu  Silvi a ovaj matirao golmana Radanovića.

16PRjavrud-4 16PRjavrud-5U prvom poluvremenu Javor Matis je bio bolji,već u petom minutu pokušao je Dražić ali mu je zasmetala statva. Iz još nekoliko lepih akcija domaćina šuteve su oprobali Docić i Djokić, medjutim na mestu se našla odbrana Rudara. A onda je usledilo izjednačenje, praktično iz prve izglednije prilike za goste , jedan od najboljih pojedinaca ekipe iz Pljevalja, Noma Rjota , lepo je pronašao prazan put do levog ugla Đogatovićeve mreže. Do kraja prvog dela utakmice, igralo se pred golom gostiju ali nije došlo do promene rezultata.

16PRjavrud-6U nastavku , trener Ivanjičana Mladen Dodić odlučio je da uvede deset novih igrača koji su rezultatski izgubili bitku sa protivnikom. Već u 55. minutu uspeo je Draško Božović da savlada golmana Glintića i postavio konačan rezultat ove utakmice 1-2.

16PRjavrud-8 16PRjavrud-9

16PRjavrud-7

U samom finišu ovog prijateljskog meča  šef struke Rudara, Srdjan Bajić, takodje je izvršio nekoliko izmena pa je tok utakmice opet krenuo u smeru inicijative domaćina. Medjutim do promene rezultata nije došlo, ali su treneri obe ekipe jasnije sagledali na koga mogu računati u narednom prvenstvenom kolu.

16PRjavrud-10 16PRjavrud-11 16PRjavrud-12 16PRjavrud-13 16PRjavrud-14Bila je ovo  tvrda utakmica, sa dosta duela na sredini terena, uz kišu koja je padala svih devedeset  minuta. Odlično sudjenje superligaškog arbitra Milorada Milićevića dalo je posebnu ozbiljnost ovom meču.

sudije