Golovi Lukovića i Petkovića dovoljni za trijumf protiv Aluminija

Javor Matis zabeležio je i drugi trijumf na pripremama u Umagu. Nakon pobede protiv Triglava od 3:1, istim rezultatom savladan je i najjači protivnik na ovogodišnjim pripremama – Aluminij. Ova slovenačka ekipa nalazi se na deobi druge pozicije u nacionalnom prvenstvu sa Mariborom, sa 4 boda zaostatka u odnosu na lidera Olimpiju, pa je izvesno očekuje borba za titulu u drugom delu sezone. Takođe, nije beznačajno istaći i da Aluminij ima najbolju odbranu u Sloveniji, sa svega 19 primljenih pogodaka u 20 utakmica. Samo jednom primili su 3 pogotka u prvenstvu – protiv prvoplasirane Olimpije.

Toliko puta su njihovog golmana danas savladali Luka Luković i Nikola Petković.

Nakon što je promešao karte u utakmici protiv Gorice, Igor Bondžulić je sa svojim stručnim štabom u najjačoj proveri izveo uglavnom igrače koji su izneli jesenji deo polusezone, uz dva nova ofanzivna fudbalera. U startnih 11 našli su se Lazović, Dolmagić, Jevremović, Pavišić, Amanović, Piščević, Maričić, Mladenović, Krnić, Luković i Petković. I ovaj sastav nagoveštava ofanzivnu fudbalsku filozofiju, od koje Javor neće odustajati ni u prolećnom delu sezone.

Poveli su Slovenci u 13. minutu i uspevali da održavaju stečenu prednost tokom prvog dela utakmice. Ipak, u nastavku smo možda videli još jedan sjajan napadački tandem Javora u nastajanju. Izjednačio je najbolji strelac ekipe, Nikola Petković, da bi potpuni preokret doneo Luka Luković. Isti fudbaler postigao je svoj treći gol na pripremama pred kraj meča i postavio konačnih 3:1.

Boravak „Belih“ u Umagu se bliži kraju. Biće odigran još duel protiv Rudara, nakon čega slede povratak u Ivanjicu i poslednje pripreme za nastavak sezone.

(FOTO: NK Aluminij)