Javor Matis osvojio je prvi bod na gostujućim terenima u ovoj sezoni. U lokalnom derbiju, naši fudbaleri odigrali su nerešeno, 3:3, protiv Mladosti u Lučanima.

Javor je peti put u ovoj sezoni poveo u uvodnom delu utakmice (Radnički, Voždovac, Mačva, Napredak, Mladost), pa se očekivalo da, kao protiv Mačve, tu prednost uspe da zadrži. Govorio je trener Bondžulić o tome i pre utakmice, istakavši da u takvim situacijama nije sve do njegovog tima, već da se i protivnik pita. Tako je i bilo. Lučanci, sa iskusnim igračima, poput Pavlovića, Lekovića, Bojovića, Radivojevića, Eliomara, Odite… u sastavu, nisu dozvolili Javoru da se predugo raduje vođstvu. Nakon pogotka Dolmagića u 11. minutu, Bojović je pogodio mrežu Lazovića, za izjednačenje. Taj rezultat stajao je na semaforu u trenutku odlaska igrača dva tima na pauzu. Drugo poluvreme donelo je spektakl.

Još jedan veteran, Predrag Pavlović, nakon asistencije dolazi i do pogotka, u 58. minutu, čime Mladost stiže do preokreta. Samo osam minuta trajao je takav odnos snaga na terenu. U 66. minutu Mrkaić je uspeo da probije led i postigne prvi superligaški pogodak u ovoj sezoni. Nakon toga, nekadašnji fudbaler Javora, Eliomar, postiže i treći pogodak za Lučance, u 72. minutu. Međutim, nisu se predavali naši igrači, a nagrada je stigla u 81. minutu. Marko Jevremović, koji je igrao za Mladost, postiže šesti gol na utakmici, za, ispostaviće se, konačnih 3:3.

Iz igre je rano izašao Sević, koga je zamenio Maričić, dok je u finišu zbog povrede van igre morao Jevremović. Nadamo se da će obojica već na sledećem treningu biti uz tim.

Javor sada iz 6 utakmica ima 5 osvojenih bodova, dok Mladost ima bod više. Sledi dvonedeljna pauza u prvenstvu, a nakon toga u Ivanjicu stiže ekipa Rada.

7. kolo Linglong Super lige Srbije

Mladost Lučani – Javor Matis 3:3 (1:1)

Stadion Mladosti
Gledalaca: 500

Sudija: Marković

Strelci: Bojović u 31, Pavlović u 58. i Eliomar u 72. za Mladost, a Dolmagić u 11, Mrkaić u 66. i Jevremović u 81. za Javor Matis

Mladost: Živković, Šatara, Leković, Milošević, Milošević, Eliomar (Odita), Jovanović (Sekulić), Radivojević, Andrić, Pavlović, Bojović

Javor Matis: Lazović, Đerić (Pavišić), Jevremović (Cuckić), Kolaković, Amanović, Piščević, Kuveljić, Dolmagić, Sević (Maričić), Petković, Mrkaić