Dragomir Lazović ponovo izabran za predsednika Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije

U sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana je Izborna sednica Skupštine Zajednice Super lige i Prve lige Srbije za mandatni period 2020-2024.

Nasednici Skupštine Zajednice, od ukupno 32 člana, prisutno je bilo 30 predstavnika klubova Super lige i Prve lige Srbije, dok su opravdano bili odsutni predstavnici FK Mladost i FK Zemun. Sednicom je predsedavao Dragomir Lazović, predsednik Zajednice, dok je ispred Fudbalskog saveza Srbije sednici prisustvovao generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Na predlog većine klubova doneta je odluka da za predsednika Zajednice za mandatni period 2020-2024 ponovo bude izabran Dragomir Lazović,  predsednik FK Javor Matis i dugogodišnji istaknuti sportski radnik, koji je i u prethodne četiri godine uspešno predvodio Zajednicu.

Predsednik Dragomir Lazović se zahvalio članovima Skupštine na ponovnom izboru istakavši da je to potvrda dosadašnjeg uspešnog rada, uz obećanje da će u predstojećem periodu truditi da sa najbližim saradnicima Zajednicu podigne na još viši nivo.

Za potpredsednike Zajednice izabrani su predstavnici FK Crvena zvezda Marko Petrović i FK Partizan, Svetomir Tanasković, dok su za preostala četiri člana Izvršnog odbora izabrani Stanislav Tončev, Dangubić Miloš, Marjan Rnić i Pavićević Bojan. Takođe, na današnjoj sednici su izabrani i predsednik i članovi Nadzornog odbora koji sada čine Željko Šakota, Aleksandar Perin i Darko Bradonjić.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović čestitao je svim izabranim predstavnicima i izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjom veoma uspešnom saradnjom između Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice. Takođe, najavio je sve buduće planove Fudbalskog saveza Srbije koji će za cilj imati znatno unapređenje pozicije klubova i samih takmičenja.

IZVOR: www.superliga.rs