Javor Matis – Metalac 1-0 (1-0)

Strelci: 24’Đokić (Javor Matis)

Stadion kraj Moravice, gledalaca 1000

Sudije: Igor Kocić,Petrović, Jovanović

Žuti Kartoni: Švonja (Javor Matis), Dimitijević, Stojanović, Belić, Rnić (Metalac)

Crveni karton: Dimitrijević(drugi žuti)(Metalac)

Javor Matis: Đogatović , Gajić, Miletić, Milović, Crnomarković , Docić, Đokić, Švonja(46’Stojaković), Eliomar Silva( 88’Zečević) , Gafurov(64′ Josović), Dražić.

Metalac: Belić, Nikodijević, Rnić, Dopuđ, Sedlar, Panić, Mijić, Dimitrijević, Welberto(62′ Merdović), Stojanović(46’Milovanović), Mladenović(84′ Delić).

16-javmet10-2U utakmici koja je rezultatski bila bitna za oba tima nije se mogao videti baš sjajan fudbal, ali borbenost, želja i htenje držali su fudbalere obe ekipe svih devedeset minuta.

16-javmet10-3Nakon veoma teške serije uzastopnih utakmica Javor Matis je uz dodatni napor uspeo da savlada goste iz Gornjeg Milanovca i upiše velika tri boda. Jedini gol na meču postigao je Jovan Djokić u 24. minutu kada je snažno šutirao prema golmanu gostiju Nemanji Beliću a ovaj nije uspeo da sačuva svoju mrežu.

16-javmet10-4Nakon toga vetar u ledja domaći fudbaleri dobili su i isključenjem Dimitrijevića u 27. minutu zbog simulacije jedanaesterca , dobio je drugi žuti karton i morao da napusti igru. Javor Matis nastavlja da niže prilike preko brzonogog Gafurova, sjajnog Djokića i Eliomara Silve ali bez realizacije. Domaći fudbaleri bili su bolji prvih 45 minuta o čemu govori i rezultat.

16-javmet10-916-javmet10-6U nastavku utakmice gosti se otvaraju i kreću na sve ili ništa. Trener Metalca Nenad Vanić izvršio je sve tri izmene, pojačao napad pa je sama utakmica dobila na dinamici. Izmenama je odgovorio i Mladen Dodić a publika je bila razočarana što nije videla još neki pogodak iz sjajnih akcija koje su stvarali Stojaković i Silva, a nekoliko puta u prilici da zatrese mrežu bio je Stefan Dražić.

16-javmet10-516-javmet10-8U samom finišu ove borbene utakmice gostujuća ekipa napravila je par leppih akcija a brze kontre išle su preko Luke Merdovića Milovanovića, Walberta i kapitena Aleksandara Sedlara. Možda je najbolju priliku na meču da izjednači rezultat propustio mladi Merdović kada je iz jedne brze kontre i greške domaćina izašao ispred golmana Djogatovića ali jepogodio spoljni deo mreže.

16-javmet10-7Tačku na na meč u Ivanjici stavio je Marko Docić, lepo ga je proigrao Dražić, ovaj sjajno šutirao ali odbrana Milanovčana bila je na mestu. Iako je pobeda minimalna, obzirom na tempo odigravanja utakmica i podatak da od avgusta Ivanjičani nisu briljirali na domaćem terenu, ovo je velika pobeda za izabranike Mladena Dodića.