Damir Kahriman se vratio u Javor!

Javor Matis u prolećni deo sezone ulazni sa znatno jačim igračkim kadrom, a poslednje u nizu pojačanje je sjajni golman, iskusni Damir Kahriman!

Kahriman je afirmaciju stekao upravo u ekipi Javora, u koji je stigao kao osamnaestogodišnjak, davne 2003. godine, iz užičke Slobode. Nakon toga, nosio je dres Zemuna, Vojvodine, turske Konje, Rada, da bi se 2009. ponovo obreo u Ivanjici. Kao i najveći deo te sjajne generacije Javora, sledeći angažman pronašao je u inostranstvu – u ukrajinskoj Tavriji.

Usledila je kruna karijere i prelazak u Crvenu zvezdu, sa kojom je igrao i evropska takmičenja, da bi nakon toga dve sezone proveo u Grčkoj, nastupajući za Iraklis u PAS Lamiju. Vratio se 2020. godine u Rad, da bi 2021. prešao u niški Radnički, u kojem je bio standardan. Branio je na 21 utakmici, primio 24 pogotka i 5 puta sačuvao svoju mrežu.

O nivou na kojem je branio svedoči i 8 nastupa za reprezentaciju Srbije, kao i nastupi u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Kahriman u ekipu Javora donosi veliki kvalitet, ali i iskustvo, kojem će sigurno pomoći mladim igračima i golmanima, koji trenutno nose boje Javora. Biće saigrač, kao i pre 13 godina, sa Momčilovićem i Eliomarom, dok je Milovan Milović, koji je tada bio kapiten Javora, sada šef stručnog štaba.

Ugovor je potpisan na godinu i po dana.