Cveletov poslednji fudbalski ples!

Legendarni fudbaler i kapiten Javor Matisa, Ivan Cvetković, oprostio se od aktivnog igranja fudbala u 39. godini. On je svoj poslednji meč odigrao protiv Inđije, u 30. kolu Lilnglong Super lige za sezonu 2019/20. Sa brojem 32 na leđima i kapitenskom trakom na ruci predvodio je ekipu do dugo očekivane pobede, koja je na kraju bila više nego ubedljiva, čime je njegov oproštaj dodatno uveličan.

Cvetković je u tri navrata nosio dres Javora iz Ivanjice, u kojoj se, kako je sam istakao, formirao i kao igrač i kao čovek. Prvi put nastupao je za naš klub od 2005. do 2009. godine. Došao je u Ivanjicu iz OFK Beograda, a iz nje otišao u ruski Himki. Nakon godinu dana vratio se u Javor, gde je proveo šest meseci, a potom prešao u uzbekistanski Žetsu. Posle dve godine u Uzbekistanu postao je član Jagodine, u kojoj je bio deo najslavnije generacije u istoriji kluba, koja  je igrala i evropska takmičenja. Iz Jagodine se vraća u svoj bivši klub sa istoka i u Kazahstanu provodi narednih godinu dana, u dva kluba, nakon čega je ponovo usledio dolazak u Jagodinu.

Proveo je polusezonu u Jagodini i vratio se po treći put u Javor Matis, u kojem je nakon četiri godine završio karijeru.

U našem klubu igrao je ukupno osam i po godina, odigrao preko 200 utakmica i značajno doprineo afirmaciji kluba, učestvujući u velikim uspeha Javora u proteklih petnaestak godina. U fudbalsku penziju odlazi kao istinska legenda Javor Matisa!