U okviru Izbora za najbolje sportiste , sportske kolektive i radnike u 2015. godini četiri priznanja stigla su na adresu FK ‘’Javor Matis’’ iz Ivanjice.

Najbolji sportista u 2015. godini po odluci Sportskog saveza opštine Ivanjica i sportskih novinara Ivanjice je golman FK ‘’Javor Matis’’, Vladan Djogatović. Djogatović je ponikao u FK ’’Javor Matis’’ a kasnije se kalio u klubovima Radnčki iz Kragujevca, Sloga iz Kraljeva, Novi Pazar, Metalac. Protekle dve sezone blistao je u dresu matičnog kluba iz Ivanjice i doprineo njegovom velikom uspehu. Zamenik je kapitena, omiljen medju igračima.

fksportista16-2Najbolja sportska ekipa u 2015. godini je FK ’’Javor Matis’’. U protekloj sezoni uspeli su da se vrate u najviši rang fudbalskog takmičenja u Srbiji. Kvalitetom u Super ligi izdvajaju se među osam najboljih klubova a sjajn rezultat beleže i u KUP takmičenju gde su eliminisali aktuelnog branioca trofeja i ostvarili prolaz u četvrt finale. Afirmisali su desetine mladih i talentovanih igrača za kojima vlada interesovanje u zemlji i svetu.

fksportista16-3Priznanje sprtski radnik 2015. godine otišlo je u ruke generalnog sekretara FK ’’Javor Matis’’, Milana Martinovića. Njegova karijera usko je vezana za ovaj sportski kolektiv. Vrlo rano je stupio u redove ivanjičkog fudbalskog kluba, prošao sve selekcije a kasnije nastavio da napreduje kao fudbalski sudija prve kategorije, delegate i instruktor u okviru Srpske fudbalske lige. Već tri godine uspešno i profesionalno obavlja poslove generalnog sekretara FK ’’Javor Matis’’ i daje nesebičan doprinos uspesima ivanjičkog superligaša.