Bondžulić i Zvekanov obratili se javnosti pred gostovanje Metalcu

Pred utakmicu 30. kola Linglong Super lige Srbije, koju Javor Matis igra u Gornjem Milanovcu, protiv Metalca, javnosti su se obratili trener ekipe i vezista, Igor Bondžulić i Vanja Zvekanov.

Bondžulić je krako prokomentarisao utakmicu protiv Bačke, a zatim istakao da se nada pozitivnom rezultatu u Gornjem Milanovcu.

„Svaki protivnik je težak, što se videlo i u poslednjoj utakmici. Fudbal je nepredvidiv, upozoravao sam i pred samu utakmicu da moramo biti oprezni. Dese se takve stvari kakve su se desile na početku utakmice. Na to se nadovezao i natopljen teren i izgubili smo dva bitna boda. Nova utakmica se igra već u sredu, protiv jako dobrog protivnika. Mislim da možemo da igramo sa svima i da se sa svima nadmećemo. Izuzetno poštujemo ekipu Metalca i ono što su uradili do sada. Zadužili su nas još u jesenjem delu sezone, kada su nas ovde pobedili. Igrali smo od te utakmice još dvaput protiv njih, jednom pobedili, jednom izgubili. Neugodan su protivnik, ali imamo pravo da se nadamo da ćemo zabeležiti pozitivan rezultat.“

Kadrovska situacija nije idealna.

„Od ranije ne možemo računati na Radivojevića. Šćepanović već dugo vuče povredu, roviti su Jevtić i Tanko. Dimitrijević se povredio pred utakmicu protiv Zlatibora, ima povredu mišića. Pokušao je da trenira, ali izgleda da je obnovio povredu i pitanje je kada će ponovo biti u konkurenciji za sastav.“

Vanja Zvekanov nije zadovoljan rezultatom protiv Bačke, ali smatra da je neophodno osvajati bodove u narednim utakmicama, kako bi opstanak što pre bio osiguran.

„Nezadovoljni smo prethodnom utakmicom. Nismo smeli da dozvolimo da u poslednje tri utakmice kod kuće odigramo tri remija, protiv ekipa koje su u zoni ispadanja, jer nam je to bila velika šansa da ostvarimo pobede, napravimo razliku i pobegnemo iz opasne zone. U narednoj utakmici nas čeka Metalac, koji je dobra domaćinska ekipa, čvrsta, koja igra na posed. Čeka nas veliki izazov, ali u svakoj narednoj utakmici moramo osvajati bodove, kako bismo se što pre osigurali.“. 

Utakmica se igra u sredu i počinje u 14 časova.