Mladost – Javor Matis 1-1 (1-0)

Strelci: 6’Jovanović (Mladost), 56’Docić (Javor Matis)

Stadion “Mladost“ Lučani, gledalaca 500

Sudije: Bojan Nikolić, Jovanović, Kurčubić

Žuti kartoni: Luković, Saničanin (Mladost), Crnomarković, Gafurov, Đokić (Javor Matis)

16mladjav-00

16mladjav-0Mladost Lučani: Krznarić, Šatra, Živanović, Rakočević, Saničanin, Luković, Lepović(60’Gavrić), Milosavljević(66’Stojanović), Kitanovski(82’Villant), Jovanović, Čečarić.

Javor Matis Ivanjica: Đogatović, Miletić, Milović, Crnomarković, Docić(90’Švonja), Đokić, Stojaković(66’Zečević), Eliomar Silva, Gafurov(75’Josović), Dražić.

16mladjav-516mladjav-2Utakmica između Javor Matisa i Mladosti iz Lučana završena je nerešenim rezultatom sa po jedim golom u mrezi obe ekipe. Domaćin je poveo u 6. minutu preko Saše Jovanovića a do izjednačenja je došlo u 56. minutu kada je siguran za Ivanjičane bio Marko Docić.

16mladjav-1116mladjav-1 Dosta borben meč kome je poseban negativni pečat dao sudija Boban Nikolić koji je direktno oštetio Javor Matis  i osujetio dalje ambicije ovog kluba u prvenstvu. Čitavo drugo poluvreme dominantniji su bili  fudbaleri Javor Matisa,  mogli su i do sva tri boda ali u tome su ih sprečile  pretenciozne, neosnovane odluke glavnog arbitra.

16mladjav-3

16mladjav-8Mladen Dodić, trener Javor Matis

Teška utakmica za nas. Primili  smo gol u ranoj fazi meča, ali moram da budem zadovoljan kako smo odreagovali. Napadali smo, dali gol, do kraja utakmice imali nekoliko dobrih šansi i zasluženo uzeli bod. Sigurno je da je i domaćin želeo bodove u današnjem susretu, znali smo da neće biti lako, na kraju mogu delimično biti zadovoljan svestan činjenice da je svaki bod u odnosu na tabelu nama jako bitan. Želim domaćinu da izađe što pre iz rezultatske krize, znam koliko im je bilo teško u prethodnom periodu poplava kada su morali da se snalaze i treniraju u neadekvatnim uslovima, nadam se da će se u narednim kolima približiti cilju. Nama ostaje da se okrenemo utakmici sa Partizanom gde ćemo igrati, kao i danas, na pobedu, sa ciljem da pokušamo ostvariti plasman u play off.

16mladjav-7Nenad Milovanović, trener Mladost

Kad točak krene nizbrdo morate uložiti napor da ga zaustavite. Nadam se da smo današnjim rezultatom to i učinili. Dobro smo otvorili utakmicu, odigrali lepo  prvo poluvreme, videli ste da smo dosta izmenili sastav  sa Šatarom i Saničaninom po bokovima, koji prvi put igraju tu poziciju, i da kažem dosta dobro su to odradili. Javor je u drugom poluvremenu preuzeo igru, postogli su pogodak. Zvao sam našeg igrača da mu skrenem pažnju jer sam video kako se Docić zavlači i pravi poziciju za šut, on to dosta dobro radi, ali nismo odregovali na vreme. Usledile su još dve šanse Ivanjičana, imali smo i mi našu preko Mišela koji samo da je malo ranije skočio, moga je rešiti utakmicu. Uvek sa Javorom igramo teške utakmice, tako da je nerešen rezultat po meni realan. Žao mi je jedino zbog uvreda navijača gostiju upućenih lično meni, ja volim Javor, sa ovim klubom imamo izvanredne sportske i prijateljske odnose i mislim da to ničim nisam zaslužio.