Bravo momci!

Pobednik petog memorijalnog fudbalskog turnira “Živorad Stanković Bija“ u Čačku su fudbaleri Javor Matis-a koji su u finalu savladali ekipu domaćeg Borca preciznijim izvodjenjem penala.

U regularnom toku utakmica je završena rezultatom 1-1. Gol za Ivanjičane postigao je Ivan Josović koji je nedavno iz redova Borca prešao u Javor Matis. Iako su kontrolisali igru i u par navrata imali ozbiljne prilike da reše meč u svoju korist, Ivanjičani su to ipak uradili u nastavku, sa bele tačke. Tako su ljubitelji fudbala mogli da uživaju u sjajnoj, borbenoj utakmici dva superligaša gde je Javor Matis pokazao da je bolja i trenutno spremnija ekipa od Čačana. Dominacija Ivanjičana bila je vidna tokom čitavog turnira, koji je, ujedno predstavljao I genralnu probu pred početak takmičenja.

U prvom polufinalu Javor je u subotu minimalnim rezultatom savladao Napredak iz Kruševca sa 1:0. Strelac je bio Stojaković na samom startu drugog poluvremena iz slobodnog udarca sa dvadeset metara. Borac jeu polufinalu deklasirao Metalac iz Gornjeg Milanovca pa su tako ove dve komšijske ekipe u finalu ukrstile koplja, a pobednički pehar turnira podigao je mladi Marko Kolaković, koji je predvodio podmladjenu ekipu Javor Matisa.