Javor Matis – Partizan 0-2 (0-1)

Strelci: 13’ Radović, 71’(P)Mihajlović (Partizan)

Stadion FK JAVOR Ivanjica, gledalaca 2000

Sudije: Aleksandar Vasić, Olajoš Nađ, Harmat

Žuti kartoni: Gafurov(Javor Matis), Balažic, Everton(Partizan)

1617-javpart-02-1

FK Javor Matis Ivanjica: Đogatović, Amanović, Milović, Karišik, Terzić,Tomanović, Jovanović(45’Milisavljević), Đokić(79’Stojaković), Dimitrić(65’Spremo), Bjedov,Gafurov.

FK Partizan Beograd: Šaranov, Vulićević, Milenković, Balažic, Miletić, Everton, Ilić, Radović(88’Stevanović), Mihajlović, Đurđić(84’Vlahović), Bojinov(57’Brašanac)

1617-javpart-02-3

Od samog starta se videlo da Partizan želi kontrolu meča ali su im u tome uveliko pomagali igrači Javor Matisa koji su u meč ušli sa određenom dozom straha, što ih je sputavalo da pokažu šta sve mogu. Već u 6. minutu Božinov je dobro šutirao kada je prihvatio odbijenu loptu a ona odlazi zamalo preko gola. U 13. je na semaforu stajalo 0:1. Miletić je centrirao, odbrana Javor Matisa je bila neodlučna, Božinov sa tri metra pogađa prečku a Radović odbijenu loptu veoma iskusno šalje u donji desni ugao za vođstvo crno belih.

1617-javpart-02-2

Od tog trenutka domaći počinju da shvataju da mogu da se nose sa Partizanom, pa kreću malo agilnije ka golu protivnika. Odličnu priliku za izjednačenje imali su u 27.minutu kada je lopta došla sa leve strane, Gafurov je odlično šutirao a Milenković uklizavanjem spašava čist pogodak.

1617-javpart-02-8

Partrizan je mogao da duplira vođstvo u 33.minutu. Dobro su domaći postavili ofsajd zamku Olajoš Nađ podizanjem zastavice to potvrđuje, ali Vasić poštuje prednost jer Đogatović dolazi do lopte. Nakon toga golman Javor Matisa spušta loptu ispred sebe misleći da je Vasić zaustavio igru, ali Božinov i Đurđić nisu bili koncentrisani pa nisu kaznili nesmotrenost Đogatovića.

1617-javpart-02-9

U 35. u trku su se upustili Gafurov i Balažic, štoper Partizana je bio brži ali i nespretniji jer uvaljuje kosku svom golmanu koji na kraju brani udarac upornog Gafurova.

1617-javpart-02-7

Saša Ilić koji je danas sa Radovićem i Evertonom držao sve konce igre odlično šutira u u 41.minutu a Đogatović spremno dočekuje tu loptu. Možda je Radović mogao bolje dva minuta kasnije kada je pokušao glavom da ugrozi gol domaćih, dok Mihajlović očajno reguje u poslednjem minutu prvog poluvremena na odličnu asistenciju Đurđića.

1617-javpart-02-4

Veselinović je u poluvremenu izvršio prvu izmenu kada je u svlačionici ostavio Jovanovića a na teren poslao Milisavljevića, želeći da uspostavi ravnotežu na sredini terena.

1617-javpart-02-10

I pored toga prva prilika u nastavku bila je pred golom Javor Matisa. Miletić, dojučerašnji igrač Ivanjičana, odlilčno se ubacio po levoj strani a lopta posle njegovog udarca pogađa stativu.

1617-javpart-02-5

Još jednom je Miletić uradio odličnu stvar za svoju ekipu ovoga puta u 69.minutu. Istrčao je po levoj strani, ušao u protivnički šesnaesterac a onda je Karišik bespotrebno uklizao, srušio Miletića a Vasić bez dvoumljenja pokazao na kreč.Odgovornost je preuzeo Mihajlović i sigurnim udarcem doveo Partizan do vođstva od 2:0.

1617-javpart-02-11

Nakon toga sledi igra koju je Partizan nametnuo od samog starta, gde je apsolutna kontrola bila na strani Beograđana, a Saša Ilić je u 84. minutu odlično proigrao Đurđića koji završnicu sprovodi na način na koji je i odigrao današnji meč, očajno.

1617-javpart-02-6

Mogao je Javor Matis do gola u 86.minutu posle kornera kada Bjedov pogađa prečku ali je i Partizan mogao do 3:0 u nadoknadi vremena. Prvo je rezervista Stevanović mogao mnogo bolje da šutira, lopta završava u korneru makon čijeg izvođenja Balažic pogađa okvir gola.

1617-javpart-02-12