Eventualnom pobedom nad Spartakom Ždrepčeva krv, Javor Matis bi napravio veliki korak ka igranju u plej of-u. Fudbaleri Javor Matisa poraženi su u prvoj zvaničnoj utakmici odigranoj u ovoj  godini. Bolji od njih su bili igrači Čukaričkog koji su slavili rezulttaom 2:1, iako je Amanović doveo Ivanjičane u vođstvo od 1:0 u 35.minutu. Strateg Javor Matisa Srđan Blagojević nije zadovoljan rezultatom, ali je tokom ovog meča video i dobre stvrai u svojoj ekipi. U pripremi za narednog protivnika a to je Spartak Ždrepčeva krv, radilo se na popravljanju nedostataka kao i na poboljšanju onoga što je bilo dobro. Blagojević ne smatra da je subotnja utakmica “to be, or not to be” jer do kraja ove faze takmičenja ima još dosta da se igra. Postoje određeni problem oko sastava tima, a oni koji budu istrčali na teren su u tom trenutku najbolji.

Miloš Karišik je jedan od najstandardnijih igrača u redovima Javor Matisa i u paru sa kapitenom Milovićem čini zadnji bedem pred golom Đogatovića. I on je mišljenja da utakmica protiv Spartaka nije odlučujuća za plasman u plej of, da ima dosta da se igra i da bet obzira ko istrči na treren treba da dà svoj maksimum pa šta bude.

Utakmicu Javor Matis sudi internacionalac Danilo Grujić, a pomagaće mu prezimenjak Jovan i Oliver Petrović. Utakmica se igra u subotu na stadionu Javor Matisa sa početkom u 14 sati.