Posle Mladosti Javor Matis je razoružao i Zemun i tako napravio značajan korak ka ekipama koje imaju preko 20 bodova. Raspored je zgusnut i ne daje za pravo nikakav vid opuštanja već naprotiv. Redovi se moraju zbiti jer će svaki bod biti od velikog značaja.

Bilo bi suvišno trošiti reči na kvalitete Radničkog koji ove sezone igra kao preporođen. Tome u prilog ide i pobeda protiv Partizana u utakmici gde su Nišlije pokazale da znaju da igraju na rezultat i da treće mesto nije slučajno. Ali i ekipa Javor Matisa je pokazala određen kvalitet pa će svakako u ovoj utakmici želeti to i da iskaže kako bi došli do treće pobede u nizu. Momčilo Mrkaić je u Javor Matis došao tokom zimskog prelaznog roka i već je počeo da se isplaćuje. Sa dva gola je potopio Zemun i doneo svojoj ekipi sva tri boda, ali Mrkaić ne stavlja sebe u prvi plan.

U poslednja četiri međusobna susreta i Javor Matis i Radnički imaju po dve pobede. Zanimljivo je da nijedna ekipa u svojim porazima nije postigla gol, kao i to da u tim mečevima nije bilo više od dva gola. Jagodić sigurno neće moći da računa na Marčića, Ristovskog, Kovačevića i Milanovića dok je Marković pod znakom pitanja. Srđan Obradović će biti glavni sudija ove utakmice a pomažu mu Srđan Minić i Ivica Stojanović. Javor Matis i Radnički na teren izlaze u sredu od 15 sati.