Talentovani vezista, Željko Basarić, potpisao je profesionalni ugovor sa Javor Matisom. Basarić, koji je i do sada bio pri prvom timu i registrovan za takmičenje u Linglong Super ligi Srbije, potpisao je ugovor na 4 godine.

Basarić je predvodnik izuzetno talentovane generacije omladinaca Javora. Sa kapitenskom trakom na ruci komanduje veznim redom omladinske ekipe, koja se trenutno nalazi na trećem mestu u prvenstvu, iza Mačve i Radničkog.

Njegovim potpisom, Javor Matis nastavlja sa praksom promocije mladih fudbalera. Primera radi, u prethodnom duelu protiv Partizana, u sastavu su se našla petorica fudbalera mlađih od 21 godine – Poledica, Maričić, Jovanović, Krnić i Zvekanov, a prosečna starost startnih 11 igrača bila je 23,6 godina.

Basarić je zadužio dres sa brojem 20, koji je dugo nosio legendarni kapiten Javora, Milovan Milović. Kako je istakao, upravo Milović mu je uzor iz redova Javor Matisa i to će mu biti dodatni motiv da kvalitetno radi

„Zahvaljujem se predsedniku, Upravi i svima u klubu što su mi ukazali poverenje i pružili šansu. Ovaj ugovor je veliki motiv, ali i obaveza za mene. Ispunio sam dečački san, da postanem profesionalni fudbaler u klubu u kojem sam odrastao i koji volim. Na meni je da naporno radim, trudim se i učim od saigrača i trenera da bih opravdao poverenje.“