Javor Matis putuje na megdan novosadskom Proleteru oslabljen neigranjem Silve i Gafurova koji se još uvek nisu oporavili od povreda. Medjutim strateg Ivanjičana Miloš Veselinović očekuje da njegova ekipa pokaže dobru igru i izbori prolaz u osminu finala Kupa..

Igramo protiv protivnika koji je rang ispod nas tako da ih ne poznajemo dovoljno dobro ali smo pokušali u ovom kratkom periodu da putem dostupnog materijala upoznamo stil njihove igre i mislim da ćemo dobro pripremljeni otputovati na Slanu baru. Kadrovska situacija nije sjajna, malo je vremena bilo za oporavak od utakmice sa Radom pa tri-četiri igrača još uvek nisu zalečila povrede. Ali Javor ima maksimalne ambicije u KUP-u, kao i prošle godine, pokušaćemo da doguramo što dalje. Naravno, paralelno sa tim želimo da pronađemo put do pobeda u prvenstvenim utakmicama. Kao što sam rekao situacija nije sjajna, dan posle remija sa Radom, posvetili smo se analizi utakmice , našeg unutar timskog stanja, podizanju takmičarskog duha,  i želimo da se vratimo na pravi put i  u nastavku ostvarujemo dobre rezultate. Spremni smo za Kup. Igrači koji će istrčati sutra na teren verujem da će naći rešenje i imati dovoljno snage da utakmicu završimo u našu korist.-rekao je Veselinović.

On je dodao da neizvesnnost svakog meča u Kup-u ovom takmičenju daje posebnu draž, te da su Ivanjičani svesni da će se sastati sa ekipom koja ima  motiv više da savlada aktuelne finaliste najmasovnijeg fidbalskog takmičenja u zemlji.

Ekipa Proletera dobro igra na svom terenu. Pre svega imaće veliki motiv da izbace jednog superligaša iz takmičenja, u tome i jeste draž  Kupa jer je sve neizvesno. Zadovoljan sam  odnosom mojih igrača u utakmici sa Radom i cilj je da nastavimo u tom smeru kada je reč o prvenstvu i o  Kup-u. Nadam se da će doći i bodovi koji su nam neophodni.-zaključio je Veselinović.