Poraz od Gorice

U četvrtoj proveri u Hrvatskoj, Javor Matis zabeležio je drugi poraz. Bolji od našeg bio je sastav Gorice, drugoplasiranog tima druge slovenačke lige.

Stručni štab odlučio je da u ovom duelu zaigraju uglavnom mlađi igrači i novajlije, predvođeni iskusnim Ivanom Cvetkovićem. Na teren su istrčali Šuljagić, Đerić, Jakovljević, Amanović, Radivojević, Švonja, Zvekanov, Sević, Nikolić, Cvetković i Milošević. Stručni štab zbog povreda nije mogao da računa na Vasiljevića i Vargu.

Sam pogled na sastav tima govori da ovih 11 momaka nije često igralo zajedno i da bi neuigranost mogla predstavljati problem. Ipak, upravo dodatno upoznavanje i uigravanje ekipe i jesu predstavljali cilj ekipe u ovoj fazi priprema.

Slovenci su iskoristili tu činjenicu i u prvom delu igre došli do prednosti od 2:0, preko Volariča i Mariniča. Razgovor na poluvremenu očigledno je trgao i motivisao našu ekipu, pa je Javor Matis u drugom delu igre stigao do izjednačenja. Cvetković iz penala, a potom i centarfor Milošević, postigli su pogotke za ivanjičku ekipu, čime je rezultat bio poravnat.

Svi momci bili su izuzetno angažovani, što je dovodilo i do preterane agresivnosti i tenzije u nekim trenucima meča, pa je Javor ostao sa 10 igrača u polju, nakon isključenja Švonje. Ekipa Gorice je to iskoristila i došla do trećeg pogotka, koji je postigao Volarič – ispostaviće se, za konačnih 3:2.