Javor Matis – Voždovac 0-1 (0-1)

Strelac: 10’Dražić (Voždovac)

Stadion FK Javor, Ivanjica, gledalaca 1000

Sudije: Vlado Glođović, Potočanin, Šutilović, Đokić

Žuti kartoni: Karišik, Sević (Javor Matis), Pavlovićm Zec, Krasić, Petrović (Voždovac)

FK JAVOR MATIS Ivanjica: Đogatović, Ristovski, Karišik, Eliomar Silva, Kiković(46’Milanović), Gafurov(45’Sević), M’futila, Milović(KAP), Amanović, Mitošević, Cvetković(34’Maričić).

FK VOŽDOVAC Beograd: Popović, Putičanin, Filipović, Mihajlov, Sinđić, Pavlović(KAP), Marinković(90’Ješić), Zec(63’Ćirković), Dražić, Krasić, Nikolić(80’Petrović).

Gosti iz Beograda su od samog starta pokazali da se neće braniti već naprotiv, ušli su u utakmicu sa željom da se nadigravaju. I to im se isplatilo već u 10. minutu kada su došli do vođstva. Bila je to akcija koju je započeo Putinčanin, Marinković je za kratko zakačio loptu koja se odbija do Dražića, domaći igrači su zastali na trenutak reklamirajući ofsajd. Bivši napadač Javor Matisa Dražić se nije obazirao na to nego je nastavio akciju i savladao nemoćnog Đogatovića.

U 13. minutu beležimo solidan pokušaj M’futile kada je šutirao iskosa sa desne strane a Popović se nije dao iznenaditi.  28.minut donosi veliku dilemu da li je bilo prekršaja za jedanaesterac. Dražić je pobegao svojim pratiocima, dobro porigrao Krasića na kog je startovao Amanović a pištaljka Glođevća je ostala nema. Uzgred Krasić je dobio žuti karton. Raspoloženi igrači Voždovca su konstantno pretili jer su brzonogi Krasić i Dražić pravili pravu pometnju u odbrani domaćih.

Prvo je Krasić u 29. pokušao da proigra Dražića koji ga nije razumeo a tri minuta kasnije isti igrač je šutirao iskosa sa leve strane pored gola. Nastavili su sa napadima gosti pa je Zec  imao odličnu ideju u 34. minutu ali Dražić ne stiže do te lopte. Na svu muku Srđana Blagojevića u 35. minutu je morao da izvrši prinudnu izmenu jer se Cvetković povredio pa je umesto njega na teren ušao Maričić.

Javor Matis je teško dolazio do prilika a 42. minutu svoj udarac je oprobao Gafurov, što je bilo nedovoljno kvalitetno da bi se ugrozio Popović. I još jednom se otvara nenadan problem za domaće kada je Gafurov morao zbog povrede van igre a Sević na teren. Na kraju prvog poluvremena ostalo je 1:0 za Voždovac što je po prikazanoj igri ekipa iz Beograda više nego zaslužila.

I odmah u 46. minutu Blagojević vrši i treću izmenu. U svlačionici je ostao Kiković a u igru je ušao Milanović. U 57. Javor Matis dolazi do prve smislenije akcije kada je Sević proigrao Ristovskog a on Mftilu čiji je udarac izblokiran. Pokušao je i Sević posle solo akcije u 60. kada je šutirao pored gola a u nastavku akcije prilika za Dražića na drugoj strani. Dobro ga je proigrao Krasić ali je napadaču Voždovca nedostajao završni udarac.

Najbolju prilikudomaći su stvorili u 64.minutu. Upućen je centaršut Milović je kratko odbio loptu do Milanovića čiji udarac završava pored desne stative. Poosle perioda igre gde nije bilo apsolutno nikakvih dešavanje pred golom i jedne i druge ekipe u 79. minutu rezervista Ćirković naterao je Đogatovića da se pomuči kako bi sprečio da lopta uđe u njegovu mrežu. Uzvratio je M’futila dva minuta kasnije kada je šutirao jako, ali je za razliku od Ćirkovića njegov udarac je bio neprecizan.

Do kraja utakmice Voždovac je kao i tokom celog meča kontrolisao i loptu i rezultat pa je na kraju više nego zasluženo slavio golom Dražića iz 10. minuta i tako sigurno obezbedio mesto u gornjem delu tabele, odnosno igranje u plej ofu.