Javor Matis – Spartak 2-0 (2-0)

Strelci: Dražić 16′, Docić 22’(p)(Javor Matis)

Stadion Javora – gledalaca 1500

Sudija Igor Sojilković

Žuti kartoni: Crnomarković, Đokić, Stojaković (Javor Matis), Farkaš (Spartak)

sl1516javsp1FK Javor Matis Ivanjica: Đogatović, Gajić, Miletić, Crnomarković, Milović, Docić(87’ Ajuru ), Đokić, Gafurov(58’ Vujović), Eliomar Silva, Stojaković , Dražić (77’ Zečević).

FK Spartak Subotica: Mirković, Plavšić, Jočić, Kovačević, Ivanović(58’ Gregorijević), Milošević, Mezei, Milić (68’ Jondić ), Antonić , Farkaš, Makarić (56’ Ilić).

sl1516javsp2Zanimljiv i dinamičan početak utakmice u kojoj su Subotičani parirali Javor Matisu prvih desetak minuta, nakon čega je domaćin preuzeo potpunu incijativu.

sl1516javsp3
Na samom startu Spartak nije iskoristio priliku da nešto više uradi nakon dosudjenog kornera a u 9. minutu publika je mogla da vidi lepo zamišljenu akcija gostiju, Plavšić do Ivanovića ali je Djogatović bio na mestu.

sl1516javsp4Od jedanaestog minuta, nakon solo akcije brazilca Silve, Javor Matis uspostavlja dominaciju i ubrzo Dražić trese mrežu Spartaka. Prethodila je igra kratkih pasova Silve i Miletića, a Djokić je precizno pronašao Dražića koji lako baca na kolena o golmana gostiju, Nikolu Markovića.

sl1516javspDrazic
Nižu se akcije domaćina preko sjajnog Gajića koji upošljava Gafurova a ovaj biva oboren u šesnestercu. Sudija Stojiljković pokazao je na belu tačku , kazneni udarac realizuje Docić i u 22. minutu dovodi Javor Matis do vodjstva od 2-0, što će se ispostaviti i kao konačan rezultat meča.

sl1516javsp5Jednu od retkih prilika gosti su imali u 60. minutu kada se istakao golman Javor Matisa, Vladan Djogatović jer je odbranio nezgodan udarac Milića. I Djokić je do kraja meča bio u izglednoj prilici nakon što ga je u kaznenom prostoru Subotičana odlično pronašao Stojaković, ali umesto 3-0, samo prečka za Ivanjičane.
sl1516javsp6