Tri nova fudbalera stigla u Javor

Javor Matis nastavio je sa jačanjem ekipe za nastavak sezone. Nakon dolaska Rogača, Radivojevića, Vasiljevića, Mladenovića, Varge i Švonje, dvadeset drugog dana januara u Ivanjicu su stigla čak tri fudbalera. U svakoj liniji tima po jedan.

Konkurenciju među stativama pojačao je Rastko Šuljagić, koji se na taj način pridružuje Lazoviću i Poledici. Šuljagić ima 24 godine, ali izuzetno zanimljiv fudbalski put. Kao dete Crvene zvezde veoma rano je otišao iz Srbije, kao i većina fudbalera iz njegove generacije (Maksimović, Simić, Janković), i to u Štutgart, ali u Nemačkoj nije pronašao svoju sreću. Imao je i zdravstvenih problema, koje je uspeo da savlada, a potom i da se vrati fudbalu. Put ga je dalje vodio u Dnjepar, zatim i u sarajevski Olimpik, da bi se zatim vratio u Srbiju. Nosio je dres Bačke, Rada, Inđije i Radničkog iz Pirota. Svojevremeno je nosio i dres reprezentacije Srbije do 18 godina.

Pojačao se Javor i u defanzivnoj liniji. Dres našeg kluba zadužio je Andreja Jakovljević (19), koji dolazi iz Vojvodine. Jakovljević igra na poziciji levog beka.

Možda i najzvučniji dolazni transfer Javora u ovom prelaznom roku predstavlja dolazak Luke Lukovića (23). I on se fudbalu učio u školi Crvene zvezde, ali nije dobio šansu u prvom timu, pa je napustio Marakanu i sreću potražio u drugim klubovima još kao tinejdžer. Bio je u Vojvodini, gde je odigrao i prve seniorske minute (23 odigrane utakmice), da bi godinu dana proveo u švajcarskom Bjelu, a zatim se vratio u Srbiju i zaigrao za Bačku (59 mečeva). Usledio je novi odlazak u inostranstvo, u Muskron, a potom i period u Čukaričkom (21 nastup), sa kojim se rastao početkom ove kalendarske godine. Ove sezone je za „Brđane“ odigrao 4 utakmice.

Na ovaj način tim je znatno ojačan pred odlazak za Umag, koji je zakazan za 23. januar.