Saša Varga pojačao napad Javora

Nakon pojačanja u poslednjoj liniji i veznom redu, Javor Matis angažovao je i novog fudbalera na napadačkoj poziciji. Dres našeg kluba zadužio je Saša Varga.

Varga ima 26 godina i izuzetno bogato fudbalsko iskustvo. Sin poznatog fudbalera, Zvonka Varge, rođen je 1993. godine u Liježu, a karijeru je počeo u Radu i gradio je uglavnom u beogradskim klubovima, što na pozajmici, što kao njihov fudbaler. Igrao je za Palić, a potom i BASK, Bežaniju, Sinđelić, Teleoptik, dok je jedno vreme proveo i u Španiji.

Potencijal je na trenutke nagovestio u Sinđeliću i Teleoptiku, ali se dugo fudbalski „tražio“, da bi u potpunosti eksplodirao nakon odlaska u Sloveniju, što se ispostavilo kao pravi potez za njegovu karijeru.

U sezoni 2017/18. nastupao je u Drugoj ligi Slovenije za NK Brda i postigao 6 pogodaka na 13 utakmica, da bi u istom klubu odigrao dobro i sezonu 2018/19. Na 18 utakmica bio je strelac 7 puta. To mu je donelo transfer u Radomlje, gde je u prvom delu aktuelne sezone igrao fudbal karijere. Na 19 ligaških utakmica postigao je 13 golova, uz još 1 gol na 3 nastupa u Kupu Slovenije.

Ove zime odlučio je da se vrati u srpski fudbal i nastupa za Javor Matis. Varga je drugo pojačanje koje Javor ove zime dovodi iz Slovenije, nakon Ivana Vasiljevića. Ugovor je potpisan do juna 2022. godine.