Mačva – Javor Matis 1-2 (0-1)

Strelci: 17′ i 53’Mrkaić (Javor Matis), 70’Gemović (Mačva)

Stadion FK MAČVA Šabac, gledalaca 1000

Sudije: Bojan Nikolić,  S.Minić, M.Dimitrijević, M.Srećković

Žuti kartoni: Pejović, Ristivojević (Mačva), Cvetković, Amani (Javor Matis)

FK MAČVA Šabac: Filipović, Pejović, Tošić, Jovanović, Obrovac, Matić(78’Gigić), Milinković, Marković(76’Miketić), Ristivojević, Gemović, Božić(61’Belić).

FK JAVOR MATIS Ivanjica: Đogatović, Ristovski, Karišik, Maričić, Crnomarković, Sević(76’Maričić), Mrkaić, Amanović, Amani(60’Dolmagić), Panić, Cvetković(90’Milanović).

Na konferenciji za novinare, trener FK „Javor-Matis“ Milovan Milović je istakao da su ovo važni bodovi za klub, jer daju nadu da će uspeti da izbore opstanak u elitnom rangu.

„Ja sam rekao i u najavi utakmice da je Mačva izuzetan protivnik i da imaju dobru ekipu i trenera što su i pokazali kroz ovo prvenstvo. Nama je najvažnije da smo osvojili tri boda i da imamo matematički šanse da opstanemo u Super ligi. Ne bih ništa više komentarisao, okrećemo se utakmici protiv Rada, a igračima Mačve i treneru Aničiću želim sve najbolje u sledećoj godini“, rekao je Milović.

Šef struke šabačke Mačve, Dragan Aničić kaže da je ekipi falilo više želje i žara, jer su momci već istrošeni brojnim utakmicama za kratak vremenski period.

„Posle dužeg vremena izgubili smo utakmicu na našem terenu, a da protivnik nisu bili Zvezda ili Partizan. Danas smo pružili šansu igračima koji su imali manju minutažu, bez neke velike tenzije i naboja. Javor je pobedio, čestitam im na tome. Mi smo mogli malo više želje i žara da uložimo u ovu utakmicu, ali istrošili smo se mnogo u ovom prvenstvu i Kup utakmicama, tako da jedan slab dan i mogu da oprostim igračima“, naveo je Aničić.

foto i izjave: fkmacva.com