13 Septembar bb, Ivanjica, SRBIJA
+38132664478
javor1912@gmail.com

Nastavljen pobedonosni niz protiv Makedonije Đorđe Petrov

Makedonija ĐP – Javor Matis 1-2 (0-1)

Strelci: 32’Marković, 47′(P)Eliomar Silva (Javor Matis), 75’Kostovski (Makedonija ĐP)

Stadion Sportski centar Ohrid. gledalaca 50

Sudija: Miško Đorđievski

FK MAKEDONIJA ĐORĐE PETROV Skoplje: Dimovski(Celeski), Ivanovski(Tanturovski), Kordoba, Ilieski, Blaževski, Havarevče, Kolečevski(Džanerovski), Božinovski(Stojanovski), Nastenski(Kostovski), Petrov(Hristov), Hristov(Kočev).

FK JAVOR MATIS Ivanjica: Đogatović, Ristovski, Karišik, Kornelius, Amanović, Marčić, Panić, Eliomar Silva, Mrkaić(Krnić), Marković(Cvetković), Đerić.

Utakmica odigrana po veoma hladnom i vetrovitom vremenu.

U 15 minutu prva ozbiljnija prilika na utakmici. Amanović je izašao sam pred golmana Dimovskog koji je odlično intervenisao. Zatim u 26 minutu svoj šut je oprobao Marković ali je bio neprecizan. Već u narednoj šansi Marković koristi asistenciju Mrkaića i postiže gol u 32 minutu meča.

Na početku drugog poluvremena, u 47 minutu,  greška skopljanske odbrane koja ruši Mrkaića u šesnestercu. Sudija Đorđevski pokazuje na belu tačku sa koje je bio precizan Eliomar Silva.

Konačan rezultat 1-2 postavlja Kostovski u 75 minutu golom za Makedoniju ĐP. Javor Matis je imao šansu da do kraja utakmice uveća prednost ali je Đerić propustio šansu da sa 5-6 metara savlada golmana Celeskog.

Narednu prijateljsku utakmicu, poslednju u Ohridu, Ivanjičani će odigrati sa Makedonskim drugoligašem Struga u subotu 10-2-2018 posle koje je i predviđen povratak u Ivanjicu.