Najbolji igrač 13.kola Super lige Srbije prema izboru redakcije sajta Super lige je Vladan Đogatović, golman Javor Matisa, najzaslužniji za remi bez golova na teškom gostovanju na Banovom brdu.

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze nastavljeno je takmičenje u okviru Super lige Srbije, a kolo za nama nije donelo neka veća iznenađenja. Nije donelo ni puno golova, samo četrnaest, pa možemo reći da su napadači ovoga puta zatajili. Velike zasluge za to imali su svakako i golmani koji su uglavnom bili na visini zadatka. Čak osmorica su ovoga puta uspela da sačuvaju svoju mrežu, a među njima najviše se istakao iskusni Vladan Đogatović. On je i pored izuzetno slabe igre saigrača bio na najvišem nivou, pokazao veliku sigurnost, i tako doneo bod ekipi Javor Matisa na teškom gostovanju na Banovom brdu. U nekoliko navrata fantastičnim intervencijama je stopirao opasne napade domaćeg tima i u trenucima kada se lomio rezultat još jednom pokazao da je jedan od najboljih golmana u elitnom rangu. Treba reći da je golman Ivanjičana najvećeg konkurenta u izboru za najboljeg igrača kola imao u japanskom internacionalcu Noboro Šimuri, fudbaleru subotičkog Spartaka, koji je pružio odličnu partiju u trijumfu ’’golubova’’ na beogradskoj Banjici. Ipak, odlučili smo da ovoga puta golmani imaju prednost i da upravo Vladan Đogatović ponese ovaj laskavi epitet.

Vladan Đogatović (32) je rođen u Ivanjici, gde je i započeo golmansku karijeru. Pored ekipe Javor Matisa nastupao je i za Slogu iz Kraljeva, Mladost iz Lučana, Radnički iz Kragujevca, Novi Pazar i Metalac. Tokom aktuelne sezone bio je starter na svih 13 mečeva i primio 20 pogodaka.