Javor Matis – Metalac 1-0 (0-0)

Strelci: 76’M’futila (Javor Matis)

Stadion FK JAVOR Ivanjica, gledalaca 400

Sudije: Majo Vujović, Šutulović, Živin, Vasić

Žuti kartoni: Mitošević (Javor Matis), Stojković, Panić, Nikolić

FK JAVOR MATIS Ivanjica: Đogatović, Amanović, Kolaković, Milović, Terzić, Milanović(74’Kiković), Mitošević, Gafurov, Cvetković(74’Karaklajić), Eliomar Silva, Tripković(61’M’futila).

FK METALAC Gornji Milanovac: Belić, Pavlović(84’Nikolić), Otašević, Bondarenko, Simović, Stojković(74’Čumić), Panić, Tomić, Mijić, Jovanović, Rovčanin(56’Veškovac).

Već na samom početku utakmice, tačnije u 3. minutu stopostotna prilika za domaće. Gafurov je ostao usamljen po desnoj strani, a onda je idealno pronašao Tripkovića koji se pošteno obrukao kada nije postigao gol iz šanse koju je teže promašiti nego realizovati. Pokušao je isti igrač u 9. minutu posle akcije Silva-Amanović-Tripković još jednom bez promene rezultat.

U 15. beležimo solidan pokušaj Gafurova a šest minuta kasnije još jednom prete domaći. Cvetković je izveo korner a Amanovića neće pa neće. Lopta posle njegovog udarca glavom pogađa samo prečku. Usledio je dvominutni prekid u 22.minutu kada je Majo Vujović isključio vidno nervoznog Vanića.

Sve vreme je trener Metalca komentarisao odluke glavnog arbitra a onda mu je Vujović pokazao da mora da napusti klupu, što je on uradio ali nekom čudnom putanjom.  U 27. Simović interveniše ispred Gafurova, a u 31. na centaršut Cvetkovića prvo kasni Silva a Amanović ovoga puta prebacuje gol. Gosti su ozbiljnije zapretili u 35. minutu kada je Mijić šutirao pored gola a u 40. je Tomić ciljao pravo u Đogatovića. Poslednji pokušaj u prvom poluvremenu imao je Gafurov ali je i on ostao samo na pokušaju.

I u drugom poluvremenu ista meta isto odstojanje. Javor Matis želi gol a Metalac i dalje u gustom bloku pred svojim golom. Igrao se 52. minut kada je Milanović dugo nosio loptu, pa je prosledio do Cvetkovića a ovaj do Silve, i opet ništa. U 66. Gafurov je bio sebičan posle kontra napada, kao i Terzić u 71. Cvetković mu je proturio loptu kroz iglene uši, a Terzić bira najgore rešenje. Mftila koji je u igru ušao umesto Tripkovića, sve je dobro uradio u 73.minutu ali je završni udarac bio loš.

I konačno u 75. minutu velika radost na stadionu pored Moravice. Silva je prošao po levoj strani, ubacio je loptu pred gol gostiju a Mftila pored iznenađenog Belića postiže gol za zasluženo vođstvo Javor Matisa. U 82. svoj udarac proba Silva a u poslednjem minutu utakmice jedina prava prilika za goste. Panić je bio najbolji u skoku, lopta odlazi preko gola ali je u tom duelu došlo do žestokog sudara glavom sa Terzićem.

Igrač Javor Matisa je završio u kolima hitne pomoći a Panić je poslednje minute utakmice odigrao sa čalmom na glavi. Iako su domaći utakmicu završili sa desetoricom na terenu rezultat se nije menjao pa je na kraju ostalo 1:0 za Javor Matis.

Sledi pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije a Javor Matis će u 28. kolu koje je na programu 1. aprila gostovati direktnom konkurentu za plej of, ekipi Mladosti iz Lučana.