Javor Matis – Borac 2-0 (2-0)

Strelci: 10’Cvetković, 44’Tripković (Javor Matis)

Stadion FK JAVOR Ivanjica, gledalaca 300

Sudije: Lazar Lukić, Stojković, Bogićević, Nikolić.

Žuti kartoni: Karišik, Gafurov (Javor Matis), Ignjatijević (Borac)

FK JAVOR MATIS Ivanjica: Đogatović, Ristovski, Karišik, Milović, Amanović, Milanović, Mitošević, Gafurov(88’Maričić), Cvetković(81’Tomanović), Eliomar Silva(78’Ilić), Tripković.

FK BORAC Čačak: Mišić, Obradović, Ignjatijević, Drašković(57’Delić), Marinković, Kostić, Marčić(72’Zoćević), Tiago, Živanović, Jovanović(79’Mihajlović), Punoševac

Javor Matis je od početka susreta krenuo agresivno na svakom delu terena, a odmah se videlo i kakvo će pojačanje biti Vuk Mitošević, kojem je ovo bio debi pred ivanjičkom publikom. Već u 10. minutu domaći dolaze do prednosti. Umesto priče sledi akcija i gol koji će svakako biti u konkurenciji za naj gol ovog prvenstva.

Borac je pokušao da uzvrati u 13.minutu kada je Jovanović cetrirao a Punoševac ne reaguje kako treba pa rezultat ostaje nepromenjen, kao i u 24. kada je posle kornera bolje zahvatio loptu glavom ali nedovoljno dobro da savlada Đogatovića. Domaći prete u 25.minutu. Amanović je idealno centrirao a Gafurov glavom loptu šalje preko gola, a samo tri minuta kasnije isti igrač odlično šutira u bliži ugao a Mišić loptu izbacuje u lorner.

U 30. brza akcija Javor Matisa koja počinje od Milanovića, usledio je centaršut, Mišić je za trenutak nesiguran a Gafurov pokušava iz prve što nije rezultiralo promenom rezultata. Svoj udarac oprobao je Marčić u 36.minutu sa 18 matara pored gola, a u 40. Jovanović loptu šalje pred gol Đogatovića a Milović interveniše ispred Punoševca.

Javor Matis do kapitalne prednosti dolazi na samo minut pre odmora. Gafurov je pobegao po desnoj strani, vraća loptu na šesnaeterac odakle šutira Mitošević. Štoper Čačana Drašković kao na tacni poslužuje Tripkovića koji rutinski vara Mišića za vođstvo od 2:0.

Poslednju priliku u prvom poluvremenu videli smo u nadoknadi vremena kada je lopta bila pred golom domaćih ali i ovoga puta bez realizacije.

Nastavak utakmice donosi bolju igru Borca a mora se reći da je na to uticala i taktika Javor Matisa da se gostu prepusti inicijativa i veći posed lopte pa da se preko kontranapada postigne treći gol koji bi rešio pitanje pobenika. Teren je bivao sve teži za igru i bilo je veoma teško kontrolisati loptu u takvim uslovima.

 

U 50. minutu viđena je velika gužva pred golom domaćih da bi na kraju lopta završila preko gola. U 56. minutu solidno je šutirao Kostić a Cvetković je na drugoj strani bio mnogo bliži postizanju svog drugog gola na utakmici.

Odličnu priliku za Borac videli smo u 65. minutu. Razmenili su dupli pas Tijago i Maričić da bi ovaj drugi iz idealne prilike loptu poslao visoko preko gola. Pokušao je još jednom Punoševac ovoga puta u 73. minutu iz ne baš dobre prilike a lopta završava na mreži iznad gola. Brazilac u redovima Borca Tijago, pokazao je da ima odličan udarac kada je u 76.minutu izveo slobodnjak a Đogatović još jednom odlično interveniše.

U 82. beležimo udarac Delića, pravo u Đogatovića dok je poslednju priliku za Borac na ovoj utakmici imao Živanović. Javor Matis je preko rezerviste Maričića mogao do trećeg gola ali je Mišić bio dobro postavljen, da bi se na kraju ispostavilo da je rezultat iz prvog poluvremena bio i konačan rezultat ove utakmice.

Veoma važna tri boda za Ivanjičane. Na ruku su im išli i rezultati rivala koji ih prate u borbi za plej of, tako da sada sa 36 bodova mirno dočekuju gostovanje Crvenoj zvezdi.