Javor Matis će u subotu od 13 časova na gostovanju pokušati da nastavi pobedonosni niz i pobedi Novi Pazar. Istu ambiciju imaju i domaći igrači, kojima su nakon pet poraza neophodni bodovi.

Mi smo u jednoj dobroj seriji rezultata i igara za razliku od Novog Pazara koji je zabeležio pet poraza, kada bi se samo to gledalo mogli bi da kažemo da imamo zaista dobre šanse za tri boda u gostima. Ali znamo koliko je domaćinima ova utakmica važna, pa će sigurno biti lavovska borba na terenu. Važno je i nama da iskoristimo dobru igru i postignutu formu, pa  do kraja prvenstva prikupimo što više bodova i mirnije odemo na pauzu. Uzdamo se i u tradiciju jer Javor Matis u Novom Pazaru uvek igra dobro. Gosti imaju kvalitetan tim predvođen Alivodićem, siguran sam da će i publika podržati i Ljajića koji je do sada bio u ulozi pomoćnika a sada će voditi tim kao šef struke. On je ljubimac navijača u Novom Pazaru, poštuju ga i biće mu vetar u leđa.-kaže šef struke Javor Matisa, Miloš Veselinović

Ivanjičane i dalje prate kadrovski problemi pa su na spisku “rovitih igrača“: Bjedov, Eliomar, Gafurov, Stojaković… Siguran u prvoj postavi je Jovan Đokić.

Spremni smo, motivisani i želimo da ovaj deo prvenstva završimo na najbolji mogući način. Svesni smo  da će utakmica  sa Novim Pazarom biti neizvesna, poznato svima koliko su to teška gostovanja. Imaju odlične navijače i oni će im biti dvanaesti igrač. Očekuje nas ljuta borba na terenu ali verujemo da se u Ivanjicu možemo vratiti sa povoljnim rezultatom. Igramo dobro,ušli smo u jednu lepu seriju pobeda, radimo naporno i predano pa se nadamo da će to biti i bodovno nagrađeno. –kaže Đokić.