Javor Matis – Mladost 1-1 (1-1)

Strelci: 35’(P)Cvetković (Javor Matis), 40’Šatara (Mladost)

Stadion FK Javor Ivanjica, gledalaca 500

Sudije: Nemanja Petković, Stojković, Stanojević

Žuti kartoni: Sević, Gafurov, Karišik (Javor Matis), Odita, Milosavljević, Milošević (Mladost)

FK Javor Matis Ivanjica: Đogatović, Karišik, Tomanović, Eliomar Silva, Jovanović, Gafurov(72’Spremo), Sević, Milović, Terzić, Bjedov(63’M’futila), Cvetković.

FK Mladost Lučani: Krznarić, Pešić, Protić, Milošević(83’Rakočević). Šatara, Pejović, Milosavljević, Radivojević(89’Saničanin), Jovanović(90’Andrić), Odita, Bojović.

1617-javmlad2

Poseta na stadionu u Ivanjici nije opravdala važnost komšijskog derbija jer se, po hladnom i kišovitom vremenu na tribinama okupilo tek nešto više od 500 gledalaca.

Prvih deset minuta nisu imali puno toga za videti. Polu šansu imao je Bjedov ali  nije nadmudrio Krznarića a u 13. minutu zapretili su gosti preko Radivojevića i Odite , ovaj put sreća se osmehnula Ivanjilanima.

1617-javmlad7

Očigledno je bilo da obe ekipe žarko žele pobedu pa je nakon veoma opreznog starta igra postajala sve bolja, nizale su se prilike na obe strane golman Ivanjičana Vladan Djogatović fenomenalno je  reagovao u tridesetom minutu i sprečio Lučance da dođu do vođstva. Usledila je dobra akcija Ivanjičana , dobro se probio Gafurov po desnoj strani a nemoćni Šatara nije mogao ništa drugo pa je oborio brzonogog Uzbekistanca. Sa bele tačke siguran je Ivan Cvetković.

1617-javmlad4

Međutim nije dugo potrajala sreća Ivanjičana jer već u 40. minutu Mladost dolazi do izjednačenja. Bila je to brza akcija gostuju koja je rezultirala kornerom. Mala neopreznost Javorove odbrane bila je dovoljna za Šataru koji ostaje sam ispred golmana Đogatovića i glavom lako šalje loptu u mrežu.

1617-javmlad3

Nisu dozvolili izabranici Miloša Veselinovića da ih poremeti ovaj gol, nastavili su da napadaju, ali je sve teže bilo prići iskusnom Krznariću jer je odbrana Lučanaca stisla obruč oko svoga gola. Sa druge strane i oni su tražili šansu preko isturenog Odite i Jovanovića.

1617-javmlad6

Na poluvreme se otišlo sa izjednačenim rezultatom, velika žal na strani domaće ekipe koja nije uspela da sačuva vodjstvo, ali i realno oslikano stanje stvari na terenu u prvom delu utakmice. Iako su imali puno toga reći svojim igračima na pauzi, treneri obe ekipe odlučili su da ne  menjaju sastave ekipa. Iste postave timova istrčale su na tern i u istom ritmu nastavili da organizuju učestale napade ka protivničkom golu.

1617-javmlad11

Prednjačio je Javor, preko Silve i Gafurova na isturenog Bjedova, ali su i Lučanci uzvraćali pa je u 55. minutu Šatara propustio priliku da ugrozi Djogatovića. Cvetković je pet minuta kasnije izbacio čitavu odbranu gostiju lepo plasirao loptu u kazneni prostor Mladosti ali nije bilo nikoga od Javorovih igrača da je sačeka. Odmah je usledila kontra u kojoj Odita šutira iznad gola Ivanjičana.

1617-javmlad9

Žaliće dugo Ivanjičani za 67. minutom kada je Jovanović pregazio odbranu Mladosti izvukao se sam pred kazneni prostor, uposlio desno Silvu a ovaj šutirao snažno ali neprecizno.

1617-javmlad8

Zapaženu ulogu imao je novi igrač Javor Matisa, M’futila, koji je svojim lucidnim potezima zbunjivao protivnika ali bez golgeterskog učinka.

1617-javmlad10

Igrali su borbeno i predano fudbaleri obe ekipe a Ivanjičanima je pobeda bila neophodnija pa su koristili svaki trenutak da zaprete Krznariću. Ipak ono malo sreće da prelome i reše utakmicu u svoju korist, izostalo je.