Još jedan mlad i prerspektivan igrač pojačaće redove Javor Matisa. Reč je o bivšem mladom  reprezentativcu Makedonije, koji se našao i na spisku A tima,  Filipu Ristovskom. On je sa Ivanjičanima potpisao ugovor na tri godine. Sportski direktor kluba iz Ivanjice, Nikola Lišanin, kaže da su njegovim dolaskom pojačali konkurenciju na mestu desnog spoljnjeg igrača.

Radi se o mladom i  veoma talentovanom igraču, planiramo da on u budućnosti bude okosnica tima i da se brzo izbori za mesto u prvoj postavi. Njegovim dovodjenjem privodimo kraju ovaj prelazni rok. Bilo je  dosta stvari koje smo morali da uradimo. Ostvarili  smo uspešne transfere  pet  naših igrača u druge klubove, četvoricu smo takodje pustili, znači tim je ostao bez velikog broja igrača pa smo se fokusirali na dovodjenje potrebnih pojačanja na upražnjenim pozicijama. Stoga je i to neko okupljanje i formiranje ekipe išlo malo sporije, ali je najvažnije da smo uspeli da dovedemo prava igračka pojačanja.-kaže Lišanin.

Nakon prva dva kola sportski direktor Javor Matisa smatra da nema mesta nezadovoljstvu.

Zadovoljni smo početkom sezone obzirom da nastupamo u gotovo potpuno novom sastavu. Očekujemo dolazak još dva –tri igrača na deficitarnim pozicijama do kraja prelaznog roka i mislim da ćemo biti ozbiljna konkurencija , sa dobrim igračkim kadrom, u predstojećem prvenstvu.