Javor Matis danas je zvanično započeo pripreme koje će sprovesti u Ivanjici. Već je zakazano sedam kontrolnih mečeva a genaralna proba je sa ekipom Mladosti iz Lučana. Na prozivci nije bilo Miletića koji je obukao dres Partizana dok je  Docić je prešao u Čukarički a Gajić u Voždovac. Kako je istakao prvi čovek Javor Matisa, Dragomir Lazović, raduje činjenica da su ugovore produžili standardni prvotimci Milovan Milović, Vladan Djogatović i Igor Stojaković a u Ivanjici će ostati i Eliomar Silva.  Sudbina Stefana Dražića još uvek je neizvesna.

16pocprip-1

16pocprip-2

Lazović je  napomenuo da će gotovo izvesno još jedan igrač napustiti klub ali ukoliko se postigne odgovarajući dogovor sa zainteresovanom stranom.

Ekipu za novu sezonu zajedničkim snagama kompletiraće menadžment , uprava i stručni štab Javor Matisa na čijem čelu je mladi trener, Miloš Veselinović.

16pocprip-veselinovic2Nadam se da će ovo biti jedna uspešna saradnja na obostrano zadovoljstvo. Očekujem  da ću se u Javoru zadržati duže nego u prethodnom klubu jer iskreno želim da ovo bude dugoročna i plodna saradnja. Daću svoj maksimum kako bismo ostvarili ambicije koje je uprava pred nas postavila a to je na prvom mestu plasman u gornji deo tabele.-rekao je Miloš Veselinović.

Miloš Veselinović ima 36 godina a već 14 godina je trener.Radio je u mladjim kategorijama i u seniorkom sastavu Radničkog iz Obrenovca, Indjiji, Sremu iz Sremske Mitrovice i Radniku iz Surdulice.

Sportski direktor Javor Matisa, Nikola Lišanin, kaže da je prvi dobar posao u prelaznom roku završen dolaskom trenera koji je u prethodne dve, tri godine odličnim radom skrenuo pažnju na sebe.

16pocprip-lisaninUz saradnju i konsultacije sa Milošem i razmenu iskustava siguran sam da ćemo napraviti tim koji će se boriti za plasman u plej of.  Prioritet će nam biti pored dobrih rezultata i prezentacija novih, mladih igrača interesantnih  velikim  klubovima jer moramo misliti i na finansijsku konstrukciju kluba. Očekujem da ćemo u narednih desetak dana kompletirati tim, neki igrači su već na probi a još trojica će nam se uskoro priključiti. Uglavnom će to biti igrači planirani za upražnjene pozicije u timu ali i  da bi pojačati konkurenciju na pojedinim mestima.-istakao je Lišanin.