Javor Matis –  Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Strelci: 5’Vijerija, 56’Plavšić, 70’Katai (Crvena zvezda)

Stadion ‘’FK Javor’’ Ivanjica, gledalaca 2000

Sudija: Danilo Grujić

javzvz-2

FK Javor Matis Ivanjica: Đogatović, Gajić, Josović, Kolaković, Miletić, Ajuru(61’Zečević), Đokić, Docić, Gafurov(71’Stojaković), Eliomar Silva, Dražić(87’Čečarić).

FK Crvena zvezda Beograd: Kahriman, Petković, Ibanjez, Luković, Jovanović, Ristić(81’Rendulić), Grujić, Srnić, Plavšić, Katai(73’Sikimić), Vijerija(78’Jović).

javzvz-3

Već na samom startu, tačnije u 5.minutu gosti dolaze do prednosti. Šutirao je Grujić sa šesnaest metra lopta je pogodila jednog odbrambenog igrača Javor Matisa,odbila se do Vijerije koji vara četiri igrača u belom i lucidno matira nemoćnog Đogatovića.  Mogli su domaći do izjednačenja samo minut kasnije. Dražić i Docić su razmenili dupli pas da bi ovaj drugi sa 12 metara šutirao pored gola. Na isti način je pokušao u 8.minutu Vijerija, takođe neprecizno .

javzvz-4

Nije Zvezda srljala čaj je Javor Matisimao više posed lopte u svojim nogama ali su Beograđani vrebali svaku moguću priliku da ugroze Đogatovića. Tako je bilo u 31.minutu kada se Srnić “ušunjao” iza leđa odbrane Javor Matisa a potom dobro šutirao i pogodio stativu. Tri minuta kasnije za udarac se odlučio i Dražić a Kahriman je morao dobro da se potrudi kako bi lopti sprečio da ode iza njegovih leđa.

javzvz-7

Prvu priliku u nastavku imali su domaći preko Gafurova koji je u šesneaesterac  Zvezde ušao iskosa sa desne strane da bi Kahriman iz drugog pokušaja izbacio loptuu korner. U 55.minutu se Ađuru poigravao sa loptom nakon čega je Katai stvorio priliku za Vijeriju a samo minut kasnije na semaforu je stajalo 0:2. Vijerija je dobro prošao, lukavo šutirao u levi donji ugao a Đogatović interveniše tako što loptu odbijapravo na noge Plavšiću kojem nije bilo teško da je prebaci preko gol linije i na taj način duplirao vođstvo svoje ekipe.

javzvz-5

Usledile su dve poluprilike Javor Matisa preko Gajića i Silve da bi Katai reši sve dileme oko pobednika, ako je dileme uopšte i bilo. Pobegao je Katai odbrani Javor Matisa, zaobišao Đogatovića, pa sačekao Gajića I lagano plasirao loptu u mrežu za više nego sigurnih 0:3.

javzvz-6

Veliku priliku za Ivanjičane propustio je Zečeviću 80.minutu kada se oslobodio svih pratilaca a potom veoma slabo šutirao pored gola iz veoma povoljne prilike.  Imao je Zečević priliku u 86.minutu kada je Kahriman dobro odbranio udarac Silve, a rezervista Javor Matisa ne uspeva da odbijenu loptu sprovede u mrežu.

javzvz-8

Na kraju 20. pobeda Zvezde koja nazimsku pauzu odlazi sa velikom bodovnom razlikom u odnosu na najbliže pratioce.