Javor Matis – Vojvodina 0-1 (0-1)

Strelac: 27’ Babić (Vojvodina)

Stadion Javora – gledalaca 600

Sudije: Igor Stojilković, Gordić, Stanojević

Žuti kartoni: Gajić, Docić (Javor Matis), Ožegović, Rosić, Ivanić (Vojvodina)

1516javvoj-1

Javor Matis: Đogatović, Gajić, Miletić, Đokić, Crnomarković, Docić, Ajuru(73’Stojaković), Švonja(62’Ratković), Gafurov, Eliomar, Dražić.

Vojvodina: Perić(46’Kordić), Ivanić, Vukčević (88’Kovačević), Pankov, Lakićević, Nastić, Babić, Rosić, Sekulić, Maksimović, Ožegović(86’Pavković).

1516javvoj-12

Javor Matis je u utakmicu protiv Vojvodine ušao pod određenim pritiskom jer preko tri meseca ne zna za pobedu na domaćem terenu dok na drugoj strani ni Vojvodini ne cvetaju lale. U želji da razmrdaju igrače uprava kluba je izvršila je promenu trenerać. Zanimljivo je da su obe ekipe poslednje pobede postigli protiv OFK Beograda, a 600 gledalaca na stadionu pored Moravice u uvodnim minutima utakmice videli su angažovaniju domaću ekipu koja je držala loptu mnogo više u svom posedu ali bez izrazitih prilika za postizanje gola. Uglavnom igra u polju ili popularno rečeno između dva šesnaesterca.

1516javvoj-3

U 18.minutu prvi udarac u okvir gola uputio je Ađuru a Perić lako dolazi do lopte. Vojvodina dolazi do prednosti u 27.minutu. Ađuru je faulirao Ožegovića na 18 metara od svog gola. Lopti je prišao Ivanić, odbijenu loptu od živog zida prihvata Lakičević čiji udarac Đogatović brani tako što je odbija do Babića koji prvo „odlaže“ Miletića a potom lagano plasira loptu u donji desni ugao.

1516javvoj-6

Vojvodina iz prve prilike dolazi do prednosti iako je u tom trenutku posed lopte bio 64:36 u korist domaće ekipe.  I nakon tog ista slika na terenu. Javor kao napada a Vojvodina veoma vešto zatvara sve prilaze ka svom golu.

1516javvoj-4

U nedostatku prilika iz same igre domaći prete iz prekida, prvi put u 39.minutu. Docić je izveo slobodan udarac sa leve strane, na loptu je natrčao Đokić ali je loše reagovao. Nije dobro zahvatio loptu glavom tako da ona odlazi pored leve stative već savladanog Perića.

1516javvoj-8

Još jednom je zapretio domaći tim ovoga puta u 45.minutu. Lopta je od Ađura došla do Miletića usledio je perfektan centaršut koji Dražić sa samo 6-7 metara ne pretvara u gol. Rezultatom 0:1 završeno je prvo poluvreme.

1516javvoj-13

Perić kom se tokom prvog poluvremena ukazivala pomoć nije mogao da nastavii utakmicu pa je od 46.minuta na gol stao Kordić, a što se igre u drugom poluvremenu tiče ista meta isto odstojanje.Javor Matis i dalje dominira u posedu lopte ali bez konkretne završnice. U 52.minutu beležimo udarac Docića  dok je u 60. pokušao Maksimović sa istim ishodom.

1516javvoj-7

Janjić u 61.minutu vrši prvu izmenu, iz igre izlazi do tada neprimećeni Švonja a na teren ulazi Andrija Ratković. Igrao se 73.minut kada je Gafurov proigrao Dražića koji je nadmudruio Pankova i Rosića ali ne i Kordića da bi u nasatvku akcije Docić i Dražić ponovo ozbiljno zapretili a dobili samo korner, četvrti po redu.

1516javvoj-10

Vojvodina je uglavnom čekala na kontranapad  a jedna takva prilika stvorena je u 82.minutu. Pobegao je Ožegović po desnoj starni usledio je udarac u suprotni ugao a lopta se od stative odbija u polje.

1516javvoj-11

Uzvratio je Javor Matis dva minuta kasnije, ponovo iz prekida. Stojaković je uputio centaršut, Kordić proleteo u prazno a Nastić spašava svog golmana tako što izbacije loptu daleko od svog gola.

1516javvoj-14

Poslednju priliku imali su domaći u poslednjem minutu nadoknade kada je dražić posle centaršuta Stojakovića ponovo bio neprecizan.

1516javvoj-15

Na kraju pobeda Vojvodine koja je nanela prvi poraz Javor Matisu na svom terenu.